♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Friday, December 28, 2012

Snow la sgtttttttt... snowalk icity..

Isnin lepas amik la cuti sbb krismas kan.. so kakak ajak gi main salji.. harusla krismas kena ada salji yer tak? follow jela sbb tak kemana lak bosan lak memerap je kat umah.

Icity lagi... 

Dah pegi bulan lepas tp time tu jenjalan tgh malam tgk lampu-lampu jek. time tu pun xde la nak masuk snowalk ke apa sbb mahal. malam kan mahal.. kalau masuk siang sebelum kol 6 ptg murah la skit.. ye ke murah? still mahal gak kan.. dgn sewa-sewanya lagi...

Kakak ajak masuk snowalk janji skali dgn kak long dgn anak-anak dia..

Kol 3 ptg gerak dah sbb nak masuk sebelum kol 6 ptg. 

Tiket dewasa sebelum kol 6 ptg RM25, slps kol 6 ptg RM35

Tiket kanak-kanak lak sebelum kol 6 ptg RM20, slps kol 6 ptg RM25

ada charge lain nanti aku bagitau yekkk..


ayna yg dah pandai wat peace yoo



dgn anak sedara, Fatin yg lagi besar dari makciknya ni.. hehe


slalu gi malam kan..
sibuk la setting camera ni nak kasi clear gambar dgn lampu liplap tu

ni dah dtg siang tgh terang benderang
xyah sibuk nak setting camera dah
mmg clear je kan.. 













anak-anak sedara


Awal-awal kat umah dah pakai kasut bertutup semata-mata taknak sewa kasut kat situ.. kalau nak kasut ala phua chu kang tu kena bayar RM20.. nanti dia pulangkan deposit RM10. means utik kasut je RM10 la.. sbb bawak kasut sendiri save duit kami kat situ.. kasut lak pastikan yg grip ok sbb dalam tu ada part yg kawasan licin..

Baju lak mmg dia dah siap bagi. xde kena bayar..

 tp tula ada dgr macam-macam info pasal baju kat situ kata busuk la, macam-macam la.. bawakla baju utk anak-anak.. dah bawak.. pakai la kat dorg.. tp rupanya sejuk gilerrrr....napela yg jaga pintu tu tak tahan je we oll suh amik gak baju utk anak-anak..  hmmm...

Rugi dan nyesal lak tak amik je baju utk dorg tu.. sian lak dorg kesejukan..  takdela lelama dalam tu..

Tp, geramnya dgn yg jaga locker.. yg handle sorg je.. org  lak tgh ramai time tu.

Kalau nak letak barang kena RM2. pastu cepat-cepat tutup. biler terlupa ada barang nak simpan lagi kena amik locker baru.. kalau dah lock xleh bukak dah.. kena amik locker baru. kena bayar RM2. 

Kak long lak terlupa nak simpan sandal dia.. kena la amik locker baru. tapi xjadik letak kat stroller anak sedara je.





percutian kami di Korea.. 

tp tang mana saljinya..
takde salji punnn...






jukkk... jukk... ayna cakap..






teringat time honeymoon di  beijing dulu... uwekkkkk... ntah biler la tu.. dalam mimpi jela weii...




echa dan anak-anak sedara ntah baper kali naik turun main gelongsor ni..


mak pun nak try gak.. huhu...



nasib ada lagi simpan topi, shawl dan sarung tangan time beli kat cameron highlands..
berguna gak..



main gelongsor..




panik tetiba biler ayna terlentok kat bahu aku..

rupanya dia tertido
 sbb ngantuk sgt.. pastu syok kot sbb sejuk-sejuk..

terus cepat-cepat kuar..
pintu KELUAR lak ntah apa-apa..
tunjuk KELUAR tp xde pintu keluar pun
kena KELUAR kat tmpt masuk tadi..
haishhhh...

nasib ada seat..

Kalau korg taye aku best ke tak? jawapannya NO!

tak best langsung..

byk mahal sbb semata-mata nak dok dalam sejuk yg mmg guna aircond yg byk dalam tu.. serius sejuk giler yg wat rasa cepat-cepat nak kuar dari situ pas posing-posing amik gambar..

yg ada ice cube yg macam-macam rupa..

salji pun xde..

mmg sekali je masuk la.. takde dah pasni kot...

kuar je memasing kelaparannn.... carik makan..carik makan...

makan kat KFC je kat situ..



 


pastu sambung jalan tgk lampu
malas nak layan anak main games kat situ



hujan kejap..






Echa yg asyik suh papa amik gambar dia..

surau time kat belah snowalk tu mmg sgtla sedih.. sbb muat utk 5 org je. pastu bau busuk sbb dkt dgn toilet and bau telekung kat situ.

kalau surau belah satu lagi yg ada mmg bersih dan luas sbb ada yg jaga.. 

kol 10 malam baru balik.. puyela lama dalam tu kan..