♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Friday, November 9, 2012

Wedding @ Cheras - Part 1

Salam Jumaat. Back to work lepas berkursus 3 hari. Badan still letih dan malas nak pikir byk arini. 


Byknya citer tak update lagi kat sini... citer percutian singkat kami, citer wedding cousin hubby, citer kursus ni... macam-macam la.. tapi, this time cuma nak citer pasal wedding cousin hubby belah kami la.. kalau belah pompuan kami bikin havoc di Johor, kali ni bikin kecoh di Maktab PDRM Cheras... wohooo...

Majlis ari Sabtu, tp ari Khamis dah start berkampung di umah makcik. MIL gi sana dgn angkut cucu-cucunya skali (anak aku ler)..

Aku tak apply cuti pun.  sbb cuti amat terhad.. balik je keje.. tukar baju terus gi umah makcik nak amik anak tp dah alang-alang kat situ tolong-tolong la sekali ye tak..

Pic byk giler sbb tukang photographer terlebih rajin amik gambar. gambar tgh tertonggeng angkat bakul goodies bag, gambar tgh mencangkung sume ada. konon nak candid la sgt.. hehe..

Layan pic yg ok-ok jela.. yg xok.. utk tatapan sendiri jela..

Ni malam Khamis untuk aktiviti buat bunga telur dan goodies bag..

Layan gambar je yer... 


team goodies bag


adik pengantin yg rajin




yg sebelah kiri tu tolong sibuk je..  




team potong bawang... hihi



Bawah ni gambar malam sebelum majlis... time ni sedara-mara sume dah ada termasuk yang dari Johor..
 

makanan yang berderet




oppss.. ni bukan sampah yer..
ni sume ada goodies bag dalam tu
nak masuk dalam kotak byk sgt sampai berat nak angkat
kang berderai lak
letak dalam plastic bag je senanggg


echa seronok giler sbb dapat main lama-lama dgn sedara-mara kecik dia.. 
siap bergangnam dance lagi..


sayang buchuk mama...
sian dia ikut nenek atok seharian
mama papa takde
asyik cakap.. mama.. mama...



geng blogger.. MamaMiraki, MummyGee dan Mama Janet



MummyGee dan mak pengantin..


 sbb buat kat dewan
angkut segala benda ke dewan

dewan maktab PDRM Cheras
pak pengantin mmg polis



tgk dewan dulu..
sgt besar dan cantik



pengantin lama
merasmikan pelamin dulu.. 

ayna saja taknak bagi mama papa can sanding berdua..


wakil calon DUN


dewan yg sgt sejukkkkkk



lalallala..
do re mi fa so la...
ok... sedap

test vokal utk esok

Pas setel di dewan, balik umah makcik. kali ni time utk daftar hotel lak.. hotel ke hostel? hihi...

Senang sbb kat maktab ni ada hostel sekali. leh la dok sini. mana la muat umah mak pak pengantin nak sumbat sume dalam umah. sume tido sini kecuali aku dan kak ipar je. tu pun sbb dah taye hubby byk kali dia kata balik je umah sbb bkn jauh pun Cheras - Gombak. cakap je tapi dia gi kuar dgn sepupu-sepupu tersayang sampai kol 3 pagi. baik tido sana je kan.. MIL mmg dah amik satu bilik jadi aku lepak situ dulu dgn anak-anak yg dah tido. Dahla mmg tak bawak baju. mmg kena balik umah kami gak.




tunggu nak check in..
 time ni kol 12 lebih..
cuma suara kami je riuh rendah

suasana sgt gelap..
sayup-sayup angin bertiup di sebalik bukit..
eeiii.. seram

nasib baik toilet kat bilik kan..
kalau kat luar yg berderet-deret tu?? grrrrrr


camni la hostel dia
jgnla bygkan yg rupanya dia macam hotel yer..
kata maktab utk latihan/kursus



mummyGee dan mamaMiraki

ok.. pasni citer majlis esoknya...


4 comments:

Rosidah Binti Muhamad said...

Meriah..time ni la semua saudara mara berkumpul..

♥ Wina ♥ said...

seronok kan meriah mcm nie?? :)

QueeN TerataI said...

bila ada majlis kenduri kahwin mcm nilah dpt eratkan lg hubungan kekeluargaan di antara semua saudara marakan? mmg sgt seronok kalau ada kenduri kahwin ni... dpt jumpa sepupu sepapat semua.

Mama Miraki said...

suka tau muka i banyak tepek dalam blog ni..hehhehe