♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Monday, November 19, 2012

Kito sapa kelate doh..

Kelate.. mmg teruja je nak pegi sbb dalam Malaysia ni Kelantan je aku tak penah jejak kaki. Tp, teruja pegi kalau dgn family je ni pegi sbb urusan keje takdela teruja sgt pun. Sedih adala. sbb tinggalkan anak-anak. Tak suka kursus jauh-jauh... pls la.. ingat suka sgt kot jauh-jauh ni. org lain mgkin suka, tp aku tak.

Pegi pun terpaksa sbb ada bengkel perjawatan. Keje org lain tp terubat hati ni sbb pegi naik flight. Sejuk hati ni... hihihi.. kalau naik bas mmg nak mogok muka masam je.. huhu.. jabatan lain yg pegi pun sume naik flight. Bas pun x disediakan pun. okla kan..

Isnin dapat tau yg esoknya kena pegi. alahai.. last minute baru dpt tau kena pegi.... time hubby antar gi opis dulu sbb naik kete jabatan nak gi LCCT mmg dah tak sedap ati. rupanya kete yg kami naik tu rosak la kat MEX.. nasib ada driver lain yg leh antar kami. kalau tak, ada yg tertinggal flight ni..

Entry byk gambar makanan je... yg dok semeja aku bersabarla sbb dapat lak minah yg asyik amik gambar makan jek..



time sampai
Hotel Rennasaince Kota Bahru


tu dia bilik dia yg sgt cantik 
katil queen-queen

kalau gi sendiri tak dapat la nak dok sini.. mahal gilos..




amboi.. dasyat.. bilik air pun ank amik gambar gak.. haha

Taklimat start kol 5.30 ptg.. jenjalan Pasar Siti Khadijah dulu.. first time segalanya teruja.. slalu dgr org dok citer je. baru tau camne rupanya pasar tu.



cantik-cantik tp x beli pun.. sayang duit.. huhu..

Taklimat macam biasa je.. tak sabar nak tunggu makan.. makan kat hotel la katakan.. sure sedap-sedap dan dah terbayang makanan yg berderet-deret..

fuh.. mmg betul pun.. makanan byk sgt.. sume nak kena rasa...












ni sume yg aku bantai makan.. hoho..

Malam tu ceramah sampai kol 11 malam.. terhanguk aku tahan ngantuk.. byk kali terlelap mata ni.. tak sabar nak menghempukkan diri kat katil yg empuk tu.

Breakfast... bantai makan lagi..

 


Pastu lunch la.. chinese style..

 
 

Pastu kelas macam biasa... bosannnn....


time bosan..
boss snap gambar kami dgn instant pic..

Dinner lak.. malam kedua special sbb ada steam boat..







ari last..
 muka tak sabar nak balik
tp neves sbb ada presentation group lak
jabatan kami yg first lak tu..




gaya ala datin.. hotel mahal kan..
berlagak org kaya jap..

 



lunch kami..
makanan kat sini mmg sgt sedap...

Flight balik KL kol 5.05 ptg.. check out kol 1.30 ptg sambung gi Pasar Siti Khadijah balik. Malam sebelum tu kelas abis awal. ramai yg gi wakaf che yeh.. aku tak pegi pun sbb ingat jauh.. rupanya dkt je dari hotel ni. ramai yg pegi naik teksi je. rugi..rugi...



bye-bye Kelate..
lain masa jumpa lagi yer..


sempat beli Murtabak Raja..

 :)


13 comments:

♥ Wina ♥ said...

terliur tgk makanan!

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

mmg ada gaya mak datin la..hehe

wah oknye dpt menahan nafsu drpd shopping di pasar siti khadijah, kalau eija msti akan terbeli sehelai..ehhe, aritu g pasar payang, terengganu pun rembat sehelai kain n borong toto sampai 2..huhu..

makanan2 tu mmg nmpk sedap semuanya..

rieda_ffya said...

wah...banyak gambar makanan ye..teruja pi kelantan ye n kat sane mmg banyak makanan yg manis....heee

Mira Adzlia said...

okey..jeles!!...hahaha ;p

Rai Ourkizuna said...

menarik gak hotel ni.. paling best nampak tang makanan..hahaha..

Suraya Baharun said...

best nye...tgk semua makanan tu terliur dibuat nye...

~aYu~ said...

kalau kursus kat hotel mesti nak makan-makan yg best.. baru best kursus.. huhu..

SumeSakan said...

wahhhh semangat makan nih...hehehehehe...untung nya badan dapat bantai kow2...klu saya pun time nih kompom beraneka sume bedal...free kate...kekekeke

Cho Zila said...

tolong akak memang nak gi kelantan.. kelantan memang dekat di hati... tak nah lagi tinggal hotel tu.. mesti pergi kalau gi lagi.. terbayang2 dah kota bahruni..

Kesuma Angsana said...

kelate mmg syurga makanan lah

Ujie said...

Penah stay hotel tu sekali..company byr le. Kat toilet tu punyalah byk jenis towel nya.

Tapi yg tak syok..intenet kena byr. mahal pulak tu.

Ann Ishak said...

huhuhu saya pun tak sampai kelantan lagi...teruja dah ni tengok entry ayu pegi kelantan

QasehnyaRania said...

hye salam kenal..
golek2 sampai sini i follow..
sayapon tak penah sampai klate lagi ;D