♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Friday, November 16, 2012

Cuti-Cuti Gold Coast - Part Last

Salam Maal Hijrah. Moga permulaan tahun baru ni dirahmati-Nya dan dilimpahkan kebahagiaan dan dimurahkan rezeki. Aminnn....

Kejap keje, kejap cuti. Nikmatnya.. tp bosan sbb takde ASTRO. dah seminggu ASTRO problem. Suara ada, tp tak kuar gambar. Dah kol ASTRO then dia suh tukar setting, cabut wayar, pasang wayar balik. Baru kol tadi utk kali ketiga, rupanya decoder takde stok.. kena tunggu la stok sampai..

Ni yg nak ajak hubby gi jenjalan tido hotel lagi ni.... huhu..

Ok.. sambung lagi percutiran kami di Gold Coast Morib ni..

Time utk mandi..

Tak bwk pun kamera sbb risau hilang. cuma pakai kamera hp je. Tp, ada je yg angkut DSLR yg belalai panjang tu. respect la wa sama lu. kagum benar ni sbb gigih kamera yg besar tu. nak mandi ke nak bergambar ni.. ngee..

untuk kami laki bini harga masuk theme park ni mmg dah skali dalam pakej. Echa je kena bayar RM20 dan Ayna lak free..

Tiket ni leh pakai utk 2 hari.. janji jgn bukak tag kat tangan tu..


anak-anak dah ready
Echa suka je berendam tp adik Ayna tak suka berendam lagi lak kalau lama-lama


ada pelampun sendiri tapi sewa gak pelampung kat sini.. besar la skit.










muka terpaksa Ayna
dia tak suka mandi-mandi kolam ni sbb sejuk
kalau air laut dia suka.. 





fuhhh.. best giler naik ni..
tak macam slide kat tempat lain yg terus jatuh dalam air dan leh wat aku tertelan air dan tercungap-cungap nak naik
yg ni takkan jatuh puye
mmg best sgt...




ayna nangis.. hihi...

kakak Echa naik sampai 3 kali


anak mama yg comel




layan amik gambar Ayna je sebab dia xnak masuk kolam dah
geram tgk dia pakai swimming suit ni
nampak bulat sgt.. hihi..

kol 11 pagi dah naik bilik dah sbb tak sabar dah nak check-out
nak balik umah sbb lama dah tinggalkan umah

konon taknak check-ou kol 12 tgh sbb takut ramai org kang kena beratur
rupanya takde pun

antar je kad bilik terus berdesup balik..

abis dah percutian kami time cuti raya haji lepas

pendapat aku, hotel ni ok pegi kalau harga diskaun murah camni je
kalau tak, mmg tak pegi kot

hotel yg ratenya mahal dgn adanya pakej yg murah camni rasa dah tak ekslusif lagi..
biasa-biasa je
mungkin harapkan jakuzzi je..

tu pendapat aku la..


cuti skolah ni taktau lagi nak pegi mana
tgh survey tempat..







11 comments:

♥ Wina ♥ said...

teringin gak nak gi sini..ramai cakap best!

Kakzakie said...

Adik masih kecik Ayu. Tunggulah besar sikit dia boleh lawan kakak dia. Seronok kakak tengok:)

Nory Zoulkefle said...

bestnyer.....

anie said...

bestkan..cuti sehari..sambung kje sehari pastu keje balik..heaven sangat..
best lar..dapat gak cuti2 tdo hotel..
kita duk umah je...hubby kata cuti2 umah sudah..huhuhu..keras tau....

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

salam maal hijrah,

betul tu disebabkn ada pakej murah tu yg pergi n mmg kelebihan bilik dia adalh jakuzi lgpun anak2 eija jenis hntu air, so eija mmg x rasa rugi pergi..hehe..

ohh ayna takut air sejuk ye..hehe mmg comel la dia..

Nora Karim said...

wah... seronoknya...!!

rieda_ffya said...

wah bestnye jenjalan time cuti sekolah..mesti full aje tempat tuh...

Suraya Baharun said...

best nye mandi manda...

SumeSakan said...

wahhh..dah banyak kali hubby bersuara ajak g...tapi mama asyik menolak aje...hahahahaha...kompom sara suka nih klu g tempat cenggini...x leh nampak ayaq kate...heheheeh

Anonymous said...

Another substantially-liked one-piece bathing suit of your hips resting on a stability testis.
Inside 1946 the literal swimming costume had been created as good prints can avail camouflage spear carrier weightiness.
Feeding correct genuinely is the one she was wearing and she
changed proper in front end of me.

Check out my weblog; see thru

Anonymous said...

I'm extremely impressed together with your writing skills and also with the layout on your
blog. Is that this a paid subject or did you modify it yourself?
Either way keep up the excellent quality writing, it is
rare to see a great blog like this one these days..


Take a look at my webpage - Las Vegas Refrigerator Service