♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Monday, November 12, 2012

Cuti-Cuti Gold Coast - Part 1

Asyik tgk kalender je biler la leh berjalan-jalan holiday dgn anak-anak ni. tp, taktau pun nak gi mana pun. cuti sekolah pun taktau nak gi mana. konon nak book hotel awal-awal sbb takut fully booked. tp, no idea..

Lambat citer kat sini pasal percutian singkat kami time raya haji tu. dari kampung Johor terus ke Morib. Sekarang ni kan mmg ramai sgt citer pasal Gold Coast Morib. ni je yg mampu. kalau nak gi Gold Coast Australia tu sampai pencen pun xterpegi kot. huhu..

Pakej yg boleh beli kat Groupon. mmg la berbaloi. Harga pakej RM664.00 tapi dgn groupon ni cuma bayar RM198.00 saja untuk bilik studio, breakfast, dinner, tiket theme park dan 5 minit ATV. ha.. berbaloi ke tak? nanti aku bgtau pendapat aku..

Beli bulan Ogos lalu. expire date hujung November ni. Actually, plan nak gi rabu ni la 14 november. tp sbb cuti raya haji dah apply ada pulak bilik kosong tu awalkan gi bulan oktober lepas.

Hubby ikut jalan dalam sbb time balik tu jalan tersgtla jem. hubby ikut jalan lama ke PD. terus sampai Morib. dkt kol 5 baru sampai Morib. 


dah bayar online (terus masuk emel voucher ni)
leh terus book kat hotel kang penuh lak ari yg korg nak pegi tu
nak book, kalau malas nak cakap kuarkan suara.. leh taip je antar emel..
aku emel je kat reservation..
senang je kejap je dorg balas..

Sebelum tu dah baca kat blog kawan-kawan lain yg dah penah pegi sini.. sume komplen bilik lambat kemas. so, mmg dah bersedia la. tu yg tak kisah pun lambat sampai tu.. tp kan.. time we oll sampai kol 5 lebih tu, bilik still lom abis kemas lagi.. mmg hampeh je.

Tu baru weekday.. kalau weekend taktau la camne rupanya..

Nasib la kat kaunter check in tak ramai yg beratur. ada la 2, 3 org je. memasing pegang voucher groupon. bayangkan la camne nak breakfast dan dinner kalau ramai sgt time tu.. mesti ramai yg guna voucher ni kan..


time ni tunggu bilik tgh kemas..
layan tgk org mandi-manda
muka memasing dah geram tgk pool tu

bestnya we oll dapat bilik ngadap theme park 
kakak yg dulu beratur dpn aku dapat bilik ngadap separuh laut, separuh pokok..
kakak tu request nak ngadap theme park.. tp staff tu kata dah penuh..
rezeki aku la..

dapat tiket masuk theme park utk 2 org
dapat voucher breakfast + dinner
dan ATV utk 5 minit


camni jela rupanya bilik tu
single + single = queen
leh je kasi gabung katil tu
  \
 


si kakak dah tak sabar-sabar
tp, kami tak terus mandi pun petang tu
esok pagi baru mandi

petang tu jenjalan kat pantai je



bagi anak-anak berendam dulu dalam jakuzzi ni
 

adik Ayna dah puas berendam..
tunggu mama amik baju.. papanya siap balut dgn selimut lagi.. hehe


ok..
nak gi jenjalan tepi pantai dulu

hubby x berminat nak main ATV
dia lagi minat nak amik gambar bini yg cun dan anak-anak yg leka main pasir..


layan gambar jela..


  



suka background je
tp tak suka tuan badan ni
sbb nampak gebusss sgt.. ahaha









 jadik model utk photographer x bertauliah
kejap suh pusing sana, pandang sana..
tau la bini ni lawa kan.. puiiii...

 dah kol 7 malam...
time utk dinner..

dinner pun dkt situ je
ada la khemah yg besar
leh la sumbat ramai org dalam tu..

nest entry yer!!




16 comments:

Kesuma Angsana said...

wah nampak cam best je

fiza said...

Jadilah. Gold Coast gak kan...hehehe...

Bestnya. Tak pernah gi lagi.

mummY daniSha said...

rancang na gi sini gak...=)

Kakzakie said...

Masa baca tajuk kakak ingat Ayu ke Gold Coast Australia betul tau..

Mira Adzlia said...

bestnye..bestnye..

محمد رازيق said...

wah bestnya. pemandangan cantik kat morib tuh. pasni gold coast lak. hehe. btw, salam kenal.

ieedaz @ mama_isha said...

Wah menarik sgtt tu.. hr tu rase nk amik jgk pakej ni kt groupon tp hubby tak takmo plak.. takjd ler nk amik :(

Ujie said...

Laris sungguh baucer groupon tu ya..smpai tak menang tgn diorang nk kms bilik.

Kasih Salina said...

assalamualaikum & salam kenal..tq sudi follow KS & sy follow sini juga ye..nampak cam best juga Gold Cost Morib ni ye..blh jadi panduan tuk saya juga ni..RM 198 termasuk bilik, b'fast, dinner, theme park & ATV tu ok la.

izzah said...

Bestnyer leh cuti2 rehatkn minda dgn family tersayang...leh la gi sana jgk nnti...nmpak best je hotel tu...

Masya said...

ramai yg dah beli voucher groupon ni.... agak² kalau beli sekarang sempat lg x?? huhuhuhuhu.. nak pg jugak.. hubby x layan....

Suraya Baharun said...

wah!!menarik...bleh g nanti...

mama_saly said...

wah best.. !!menarik nya sana..:)

محمد رازيق said...

tq kak singgah blog sy. jgn serik mai lagi. hehe

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

aiseh kul 5 pun masih lg tgh kemas bilik, ye lah tu ramai sgt yg amik voucher gropon ni kot..

rajin asben ayu nak jd photog, kalau eija, eija yg lebih2 amik gmbar sampai asben rimas..huk2..

ainlarlings said...

best ler... Xpenah beli groupon lg... Nk try la :-)