♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Tuesday, October 30, 2012

Wedding Aidil Adha - Banjir oo Banjir..

Kat kampung mmg sgt panas berbahang... mmg sampai je terus mandi. best mandi awal-awal ni sbb takyah nak berebut mandi. anak-anak pun sampai je terus tukar uniform.

Sempat gak ke pekan Parit Sulong konon nak ngeteh dgn sepupu hubby. kedai makan sume tutup. sambil tu nak carik susu anak-anak. leh lak tak bwk stok.

Dah tutup tu, plan dgn sepupu hubby terus sampai ke Carrefour Batu Pahat.. . Dkt 40 minit gak. hihik.. jauhnya nak carik susu anak. 

Balik tu ujan lebat. dahla yg join skali si bujang darah manis yg nak nikah esoknya.. huhu..

Kuar dari kol 5 ptg. dah maghrib baru balik. Echa tak ikut sbb sibuk main dgn sepupu-sepupu/pakcik kecik dia. Cuma bawak adik Ayna jek. 

Malam tu, menyetelkan barang hantaran dan bunga telur je. pastu tido.. best tido time ujan-ujan ni.. sejuk... mmg kami anak-beranak tido berselubung..

Pastu kol 3 pagi, hubby dan sepupu dia yg mmg tak tido dok asyik borak je kat luar sibuk suh alihkan kete. sebelum tu hubby cakap dah yg air parit naik kalau ujan lagi sure banjir.. mmg betul banjir. air naik..


wat bunga telur
tu dia siap ada pakej botol susu skali... ;p


bakal pengantin tgh berdebar-debar 
tu yg baju putih (xkan yg tua dua lak tu kan..ahaha..)
eipp.. tu pak mertua tu.. kan kena sumpahan lak..


air naik
dugaannnnnn..


banjir oo banjir oo banjir 
rumah kita naik airrr ooo...........
tetiba teringat lagu Harun Salim Bachik lak..





nikah kol 10 pagi
kol 8 pagi sume dah siap nak gerak
nak ke Simpang Renggam makan masa dalam sejam lebih gak..

perut lapar tp nak berhenti makan takut tertinggal ketapi lak
singgah Petronas beli roti krim je..



memasing melaram dgn baju kaler hijau turqouise..
sekali banjir daa..
itu kain kena kasi singsing tinggi..


mangsa banjir..
flower girl dgn bakal pengantin.. hehe


adik ipar jadi pengapit


me dan Ayna
pun ikut tema turqouise gak

baju ni kan actually nak plain je pastu nak kasi sulam kat bawah baju dan lengan baju
tp dah tgk kat FB family sume baju kosong terus suh itu taylor kasi lace satu baju

tak sempat nak wat style peplum... 
wat kurung moden jek..
 

pose mangsa banjir..
 


mamaMiraki dan hubby
melaram dgn kete baru...


singgah di Homestay
sbb nikah pagi, 2 ptg baru sanding
leh la lepak sini dulu



homestay ni mmg selesa dan sgt besar
bestnya kalau umah sendiri camni






port plg best dan jadi tumpuan



hubby.... nak umah camni gak tau.......
leh main kejar-kejar dalam umah..


dua mak sedara kaki posing


turqouise team..
hubby pakai baju raya tahun lepas..


dgn gadis-gadis hantaran.. 


 

Ayna dgn baju dia
suka sgt pakai baju kurung


sambung lagi pasni..
acara nikah..

:)



15 comments:

Aisy Nasiha said...

mujur banjir tak lama kan? kesian lak kalau pengantin terkandas nanti... alhamdulillah dah berjalan lancar akad nikahnya..

fiza said...

Wah...meriah.

Posing tetap posing walaupon banjir ^_^

rohayu osman said...

besarnyer homestay... lawa plak tue...

inazamri said...

walau banjir sekalipun kena la redah jugak kan...sian pengantin.

Rosidah Binti Muhamad said...

Cantik warna tema...baju Ayu pun cantik jugak..hehe tp jd mangsa banjir pulak. EH, sempat singgah homestay lagi..besar dan nampak selesa la.

Mama Janet said...

suka tenguk gambar2 kat blok ni....

anie said...

homestay besar nampak selesa...

abes la kasut cantik2 nak gie orang kawin kena banjir.....kenangan tue....

~aYu~ said...

Aisy Nasiha,
banjir pun cuma kat beberapa umah je. nasibla kan sepjg jalan tak kena redah banjir. :)

fiza,
posing mesti.. wajib! ehehe..

rohayu osman,
mmg lawa homestay dia.. besar dan cantik jek.

~aYu~ said...

inazamri,
huhu.. yg penting kawin kan.. hehe

Rosidah Binti Muhamad,
thank u so much.. hehe..

Mama Janet,
tau sbb ada gambar cik mek kan..

anie,
nasib baik ayu pakai kasut lama je.. cam tau je nak kena redah banjir..

Suraya Baharun said...

walaupun banjir tetap meiah..

mama ju, said...

salam sejahtetra,

Terimakasih masuk blog mama. Mamaju tak boleh nak sign in skrg!
suka tgk gambar 2 kat blog ni.
Jumpa lagi.mama di rengit tak jauhlah tu..

rieda_ffya said...

warna teama yg cantik....mesti hujan klbat kan sampai air naik tuh...

Nafira usof said...

canteknye semua orang~

Papa Mifz said...

salam kenal...

memang dugaan yer...tapi alhamdulillah masing2 mampu lemparkan senyuman lagi....:)

Rai Ourkizuna said...

alhamdulillah..walau pun banjir semuanya berjalan lancar.. cantiklah warna turqoise tu..