♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Tuesday, October 23, 2012

Minggu Alam Sekitar di Titiwangsa

Hari Ahad separuh ari kami kat Taman Tasik Titiwangsa sempena Minggu Alam Sekitar anjuran Jabatan Alam Sekitar. Abang ipar staff sana so mmg dah awal-awal ajak kami join la. yg seronok anak-anak ler sbb ada sepupu-sepupu dorg.

Byk acara ada.. larian, memancing dan pertandingan mewarna. 
 
Actually dah daftar nama hubby dan aku utk acara larian. daftar nama je bolehla dapat lucky draw. tp, tau jela ada anak kecik ni, mmg timing lari nak kuar. plan nak kuar kol 6.45 pagi dah jadi kuar kol 7 pagi. sampai sana je takde parking dah. orang pun dah start lari.. mmg takde maknanya kami nak join lari ni. kami cuma tunggu di garisan penamat jek.. hehe..

Pusing puye pusing dapat gakla parking.. bersemangat ni walaupun jalan jauh kat tempat event tu..

Memancing hubby tak masuk pun cuma member-member dia je masuk. Support jela..


sampai je senam robik start
yeaaaahhh.. yg ni mmg aku suka...

 

senam robik sambil mendukung anak.. hehe... 
adik Ayna taknak turun pulak dah


nasib baik we oll tak masuk larian ni
kalau tak sure 'menang'..




anak sedara, Mira pun nak bersenam robik






ni yg join pertandingan memancing
ramai giler sampai  berbelit tali pancing

clash skali dgn GP joran tu yg makin penuh satu tasik tu


dgn mama tercinta...



geng hubby yg masuk pertandingan memancing

Kol 10 pagi baru start pertandingan mewarna. Abang ipar dah registerkan nama anak-anak dia dan Echa sekali. ramainya yg join.. ada dari tadika kemas lagi..


 dah siap bawak tikar dari umah..
 

tekun jek kakak Echa ni kaler


anak sedara, Yaya siap baring lagi..





abang adam puye..


ni Yaya puye


ni lak kakak Echa puye..
tak siap kaler abis sbb dah bosan
mama nak tolong pun adik Ayna ni ada la pulak..

kalah takpe janji setel kaler..

lama sgt sampai sejam setengah
setengah jam we oll dah abis kaler




fuhh... cun giler..
mmg pandai dan terer tul dorg ni kaler
patutla time sejam setengah 
tu pun sejam dorg tak abis kaler lagi..

Bestnya sbb sume yg datang leh amik goodies bag free.. ada lucky draw..

Lucky draw untuk basikal sampai 150 lebih. Majoriti yg dpat budak PLKN. untung la.. ramai-ramai naik bas dgn angkut basikal yek..

Untuk hamper pun dekat 200 lebih kot.. yg ni kami dapat... hoho..


ni abang ipar dan amira



Ayna dah dua kali tukar uniform



dgn my love..
 


balik lambat sbb nak tunggu kawan Echa datang la ni..
Upin dan Ipin..



Echa dgn hamper kemenangan (lucky draw0
we oll cakap hamper ni sbb dia masuk pertandingan mewarna tu.. hihi
puyela dia suka


adik Ayna pun tolong geledah hamper tu..
 
Penat sgt balik umah terus mandi.. hubby dah tapaukan nasi beriani..

Pastu time utk zzzzzzzzzzz....


12 comments:

MarliaMarble said...

datang singgah baca entry blog akak..kira follow sekalilah..=D

~aYu~ said...

MarliaMarble : thanks yer... :)

Aisy Nasiha said...

bestnya dpt bt aktiviti santai mcm ni dgn anak2.. xshare ke hamper besar tu?

dwaty said...

atleast dapat gak hadiah....

hainom OKje said...

Budak2 seronok le sebab ada upin dan ipin kan..... yang tak bestnya tu nak cari parking.... kang tak pasal2 driver naik angin... tu yg malas hee..he...

mummY daniSha said...

lamanya x ke sini..dulu2 selalu gi sini

Suraya Baharun said...

seronok nye..macam2 aktiviti ada..

SumeSakan said...

amboi meriahnya aktiviti...bbudak suka lah nih...main smpi penat..kompom lena tidur lepas tuh...hehehehe

rohayu osman said...

seronok kan anak-anak dah besar.. senang nak bawak jln.. tak sabar nk tunggu budak2 nie beso.. hehehe.. anyway salam perkenalan.. thanks follow my blog.. singgah lagi yer..

Zura@Iwan said...

sonok tu mcm2 xtvt...bestnya smbil aerobik smbil gendong anak..hehe..

dpt juga lucky draw ye..btuah echa..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam.tahniah byk dapat hamper tu...

p/S klu berminat dgn pemanggang ajaib..email akak ya

azatie_sayang7071@yahoo.com.my

TQQQ

awestori said...

salam kenal.
seronoknya awe tgk aktiviti ayu n famili. meriah dan suksess. yg bestnyer semua org dpt bawak balik something kan...