♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, October 25, 2012

Memori Aidil Adha..


Sebelum tu nak ucap dulu selamat menyambut Hari Raya Aidiladha. 

Ada yg tak pakai baju raya kan.. dok umah je cam takde apa-apa je yer..

Awal-awal dah tempah baju raya sedondon dgn anak-anak tp xsempat siap kot. saje je bagi meriah skit raya ni. patutnya semalam dah leh amik tp still tak siap lagi.. nampak gayanya kena pakai baju yg ada jela.. :(

Kalau aku, sebelum kawin ke sampai la dah ada anak ni, mmg raya je tak kisahla raya haji pun mesti la kena prepare baju raya. Pakai time sembahyang raya pastu balik umah amik gambar lebih kurang pastu baru tukar uniform sbb nak tgk lembu.. cepat-cepat balik sbb nak tolong tengok orang sembelih lembu.. hehe... mmg tetiap tahun dari kecik sampai la dah abis SPM mmg ramai-ramai dgn geng umah gi surau tgk lembu.. uuiii.. mmg seronok tgk..

Skrg ni ada geng nak tgk lembu. dgn anak-anak lak. masih lagi teruja.. hihihi..

10 Zulhiljah ~ hari raya haji. Tarikh tu juga tarikh besday Echa. senang je ingat besday dia dalam bulan Islam. sbb time pagi raya dah kuar tanda darah nak bersalin. Awal 4 hari.

Time tu baru bukak 2cm. sampai je hospital dah 4cm. Alhamdulillah.. mmg mudah bersalinkan Echa. kol 6.00 pm masuk labour room, kol 6.40 pm dah setel.. Raya haji sbg tanda kesyukuran dan kami mmg bersyukur sgt dgn kelahiran Echa di pagi raya haji 5 tahun dulu... ohhhh... terbayang-bayang lagi camne perasaan time tu. mmg beraya kat hospital la.. mak abah dan mertua siap bwk bekal rendang lagi kat hospital tp utk org yg datang tgk aku..

Kalau sudi baca, leh la baca kat sini. hihikk...

Gambar kakak Echa dari mula lahir sampaila sekarang ni.. rindunya kat pipi dia yg tembam sgt time kecik tu..














selamat hari lahir anakku Echa
kalau ikut kalender Islam, kakak Echa dah genap 5 tahun..
mama, papa dan adik Ayna sayang sgt kat kakak!

luv u so much..
 


13 comments:

ieedaz @ mama_isha said...

yerla..mmg tembam dan bulat echa waktu baby dulu..rase nk picit2 je pipi dier..hehe

salam aidiladha ya buat ayu sekeluarga..:)

Kesuma Angsana said...

he he selamat hari raya aidiladha ye

rieda_ffya said...

happy besday kakak echa...selamatari raya aidiladha KA..

rohayu osman said...

salam aidiladha.. salam perkenalan... jgn lupe singgah n follow my blog..

rohayu osman said...

salam aidiladha.. salam perkenalan... jgn lupe singgah n follow my blog..

mama_saly said...

salam aidiladha buat ayu sekeluarga.... & selamat hari lahir buat Echa comey3..... :)

nik ros said...

pipi dia bolat nyer.comel jea :)
Selamat Hari Raya Aidiladha :)

Irna ahmad said...

Comel nya Echa, Btw Selamat Eid Adha. Semoga aidiladha kali ni memberi erti dan makna! Terbang dari sabahan hehe :')

aTieYusof Family said...

Comel Echa..
dah anak dara...
singgah sini & follow..
klu sudi follow me back :)

Kakzakie said...

oho... Echa birtday hari aidil-adha ye. Dah lima tahu ye Ayu rasa bagaikan baru lagi melahirkan dah besar...

Moga jadi anak yg solehah sayang...

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Selamat hari raya AidilAdha juga. Selmat hari jadi juga buat kakak Echa..

Masya said...

ALALALALALA TEMBAMNYA DIA MASA BABY.... LAHIR MASA RAYA HAJI YER.. SENANG NAK INGAT...

Rai Ourkizuna said...

salam aidiladha..

bestnya birthday jatuh hari raya..