♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Sunday, October 7, 2012

Entry lepas geram..

3 pagi ~ tak leh tido.. badan penat sbb lama kat wedding sepupu dan melayan anak-anak yg makin lasak. sorg nangis mata masuk pasir, sorg lagi tgh sibuk main sampai berebut-rebut mainan dgn sepupu-sepupu.. penat tp mata ni takleh tido gak...

Solat dan baca alquran.. dah sudah.. nasib ada rumah kecik ni leh jadi peneman. sudi je diconteng-contengkan. ada kawan-kawan di  rumah kecik ni yg sudi je bagi nasihat kat diriku. terubat skit hati ni.. suka je bagi sokongan kat kita ni kan.. terharu kita.. sayang sgt kat sume.. adoyai.. pagi-pagi buta ni mmg agak sentimental skit.. nak berpuisi tak reti. masa zaman skolah dulu rajin je wat sajak, puisi bagai.. mmg awek sentimental. huhu. time tu rasa dah hebat sgtla. tapi skrg ni mmg dah xleh nak wat puisi atau sajak pujangga mungkin dah putus urat otak time meneran kot.. ahaha..

Lagi satu suka reka citer ala-ala novel kat kertas essay. sampai tebal la.. pastu bagi kat sorg member baik yg suka baca novel gak. nanti dia komen la. time tu cita-cita nak jadi novelis konon. hihi.. zaman muda remaja time tu byk benar berangan nya dan berimaginasi.. suka baca novel. xde duit time tu pinjam kakak-kakak puye. dah anak dua ni mmg dah kurg membaca novel. sbb kalau dah terjebak akan abiskan masa utk baca sampai habis. mmg tak sabar-sabar nk abiskan. masa yg ada cuma utk anak-anak je. dgn hubby gak.. huhu. ku cuma akan baca novel ni kalau keje luar je. time tu xde anak-anak.. malam pas abis keje atau kursus leh baca novel..

emmm... malam Sabtu hubby ada meeting persatuan penduduk. Hubby timbalan setiausaha je tp dah macam timbalan pengerusi lak. sampai hubby nak antar surat perletakan jawatan. bila ada mesyuarat agong penubuhan jawatankuasa baru, ada can la hubby tak pegang apa-apa jawatan. tp, lain jadinya..

come on la... time ni umur kami lom 30 lebih lagi. masih mood nak berjimba-jimba... bila hubby tak bg komitmen, kata kami ni asyik berjalan je... salah ke? berjalan holiday dgn anak bini... mengharapkan hubby utk kuar malam-malam semata-mata utk berbincang. tang tu mmg aku marah.. time tu dah tak jadik mama ayu la sangat dah.. marah dalam hati jela. takpun bising kat hubby je.

nota : ni dah edit sebenarnya ni kalau tak sebelum ni main publish jek.. sbb time tulis tgh geram tu yg merapu tak tentu pasal. 





2 comments:

rieda_ffya said...

sabar ye ayu..bese le bile kite diam n x buat ape2 mereka amik kesempatan...mereka ingat kite rela semua kan...sian hubby ayu jgak...byk tangungjawab nk hadapi..KRT pon bera nk pikul..

Suraya Baharun said...

geram sungguh ni...sabar ye..susah sebenar nye bila pikul tanggungjawab, lagi2 kalau org lain asyik harapkan kita je...