♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Monday, October 8, 2012

Buang duit di I-City

Kisah Jumaat malam Sabtu. bukan kisah malam Jumaat tau.. heheh. taktau nak ronda-ronda mana. Bosangg.. nak balik umah pun malas. sure balik terus tido. esok pun cuti bagi can la balik tgh malam. nak ke uptown sgt malas (padahal takut shopping). Hubby main redah je drive MRR2. nak tgk lampu KL dah boring.. lepak Dataran Merdeka pun bosan. 

Hubby pun cakap, kita gi I-City nak? aku pun jawab, mmm... kol 10 malam baru nak ke sana. kang dapat kejap jek. mesti nak tutup kol 12 (taktau pun yg actually I-City tutup kol 2 pagi). hubby pun cakap, xkanla tutup kol 12 malam.. takpela, jenjalan luar jela.

Penah ke sini time I-City ni baru-baru bukak. time tu kalau tak silap la masuk je RM2. Echa pun time tu 3 tahun. pastu time tu masih padang rumput lagi. baru pas ujan mmg main lumpur. tp, skrg dah makin cantik, main byk games, makin mahal...

waaa... last minute puye nak terjah sini  tak bwk kamera canggih (canggihla sgt..).. cuma amik gambar pakai kamera hp je yg tunggu masa nak kong.. tau-tau jela bila dah nak kong tu, flash pun tarak.

adik Ayna masuk je situ dah cakap.. antik...antik... (cantik)..

parking kete senang je sbb tempat parking luas. 

ok.. parking kete utk malam, sekali masuk RM10. giler mahal..

sila layan gambar-gambar yg ada..  guna hp je ni.. kesiannn...


masuk je ada cendawan ni
ok..

amik gambar kat situ


amik gambar lagi kat cendawan ni
jenuh nak tukar setting camera hp ni
kejap on flash.. off flash..

kesian..


Echa nak main pusing-pusing tu..
kalau tak ramai leh kita naik yek sayang..
 


mood bergambar sgt baik
padahal dalam kete tadi dia dah selamat tido



Echa sibuk nak main masuk dalam
nak main salji

mahal tau tiket..

tunggu la kita main salji kat Korea nanti.. (cehh.. ntah biler la tu.. berangan..) 
tunggu duit tabung cukup..

 




adik taknak turun
takut tgk binatang-binatang yg besar tu

time mama nak main kejar-kejar dgn adik, adik taknak turun lak
nak dukung je
mama nak kejar adik biar kurus badan mama ni..


echa dgn kawan lama.. auummmm


segala binatang nak bergambar yer.. adoyai..

makin kol 12 malam makin ramai yg dtg
byk je kete yg masuk

nak main games kat sini kena beli kad macam touch and go
sebelum tu leh tgk price dia kat meja info yg ada staff

dah tau harga leh beli kat kaunter

memula hubby beli kad yg ada RM30 dalam tu
naik wheel yg besar tu je dah cukup RM30

mmg mahal sbb harga adult nak naik wheel ni RM10, Echa pun RM10, Ayna je free



tak ramai yg queue
 leh la kita naik

  

macam biasa ada tukang amik gambar
pastu kalau nak beli.. beli la yer..


amik gambar lagi
bosan la dalam ni sbb slow giler

adala dalam 5 minit kot
 mmg slow sgt tak macam naik kat eye on malaysia masa kt Titiwangsa
mmg rasa dia berpusing.. gayat je


ayna dah start meragam
panas.. berpeluh..


sbb gambar cantik dan sume pandang kamera
beli gambar ni wat souvenir (sgtla kan..)

suka beli gambar camni

harga 10 hinggit



Echa nak main train
kena top up lagi kat kaunter
hubby top up RM20 lagi

adik ayna takleh main lagi. utk 4 tahun ke atas je.



beli benda ni RM5.. layan je anak dara ni.


ni tempat games utk bebudak
yg ni Ayna leh main


duit yg ada cukup-cukup utk main benda ni

5 hinggit sorg
abis dah duit dalam kad tu

mahal-mahal games dalam ni
rasanya kalau main sume sama tiket masuk USS kot.. ngeee


dah..dah.. Ayna cakap dah.
dia dah tak sabar nak turun dah tu.. hiks..

we oll kuar dari situ kol 12.30 malam. cukupla menghabiskan duit kat situ. penat sgt dah ni. mata pun dah ada gam ni.

balik umah dalam kete mmg terus lentok.. sedar je dah sampai umah..

:p


7 comments:

♥ Wina ♥ said...

boleh pokai jugak kalau ke sini ek?? ehehehe

eerrr tapi mahal le naik merry go round tu..wina pnh pegi dulu tp masa tue belum ade fun fair semua tu

Nurul a.k.a Riko said...

Wahhhhhh....besh bangat tengok sumer gambo kat i-city....kalo kat fb dah lamer click LIKE!

Insyaallah...nak pergi sinilah...tapi tu lah....malam pergi baru besh kan...hemmmmmm

Suraya Baharun said...

dulu masa baru2 buka tu suma fre...bayar parking je 2 hinggit..

Zura@Iwan said...

best lah ICT..x penah smpi lg...

insyaAllah one day nk terjah sini gak..bw Irfan sure teruja dia..haha

~aYu~ said...

wina,
kalau anak ramai mmg leh pokai dgn pegi sini je. mmg mahal.

~aYu~ said...

Nurul a.k.a Riko,
malas nak upload kat FB. jarang org nak like gambar kiter.. hihikk... merajuk...

Suraya,
kan..mmg murah je time tu. skrg ni dah mahal sumenya.

Zura@Iwan,
mmg kanak-kanak mmg teruja tau. macam anak ayu mmg tak berkelip mata..



rieda_ffya said...

x pernah sampai sini lg..teringin nak pi..tp mesti duit kene bwk byk kan kalo bwk anak2 ni..