♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Tuesday, October 16, 2012

Bowling Tournament.. Gaya Je Lebih..

Berdebar-debar giler nak tunggu ari tournament ni. kejap-kejap cakap dgn hubby taknak join.. kejap-kejap ok jek.. pastu cakap xnak join balik.. sampai hubby pening. cakap kalau aku tak main mmg cancel la main sbb kena gak 2 laki, 1 pompuan. yg laki ada je nak join, tp part pompuan tu takde org. so, harapkan bini sendiri je main..
 
Awal pagi dah kuar sampai sana ngam 8.30 pagi. ni excited nak main cepat, nak balik cepat.. adik Ayna tak bwk tinggal umah neneknya. kang bawak takut dia yang landing kat lane tu.. cuma bawak si kakak Echa jek.  

Ramai betul yg join dkt 30 lane gak la. mmg ada harapan kalah ni.. hehe..

Ada pertandingan mewarna utk kanak-kanak tp Echa taknak join kalau mamanya takde. Abis tu dah mama nak berbowling camne la nak temankan dia.. pujuk-pujuk pun mmg dia taknak. 


semangat bangun pagi nak ikut mama dan papa dia..


registration..


muka gabra..
time ni darah dah naik kepala

pening la, sakit perut la... adehh


makan dulu isi perut
bagi tenaga nak melontar... (lontar peluru ke bowling ni.. hihi)




perasmian oleh wakil dari  Jabatan Perpaduan Daerah Gombak


hamper-hamper utk lucky draw
lucky x team kami ni?


ni dia wakil utk KRT tempat kami...
mmg yg telah terpilih di kalangan yang terbaik... huahuahua... (padahal takde pun yg nak main)

yg awek tgh tu sbb terpaksa...

ada gak team yg antar sume 3 laki. so, urusetia terpaksa tolak 15 point tiap sorg.. 

ni main utk 3 frames


Echa takut dgn maskot donald duck tu..


ha.. ha... wuuuu.... ada harapan strike x?
hehehe...

terer lak aku main kali ni.. cehh

sbb x byk masuk longkang
hubby cakap janji ada point

ala.. main utk suka-suka hati jek..



gaya seorg pemain bowling profesional...(uwekk..)
hubby pandai wat spinner ke apa ntah.. 
bola tu berpusing pastu lencong tengah
 
ada gak la strike tp xcukup point utk menang
tu sbb lutut dan jari tangan dia sakit main futsal tu
kalau tak tu dah kuar ayam bertelur la, tanduk la kat skrin tu tau sbb asyik strike jek... hihik

  

pemain bowling fasa 5

memori betul bowling ni tau..

first we oll jumpa kat bowling..
dia dgn geng dia, aku dan geng

main-main mata..

hubby kerap main bowling dulu time preggy Echa pun dia mmg giler berbowling
seminggu tiga kali dia main

beli bola sendiri
aku pun dia belikan walaupun tak pandai main

anniversary percintaan la konon
hehe..

dah anak 2 ni mmg dah jarang main dah


haiiyaa... dah abis main baru dapar tshirt sponsor..
sbb tukang bwk baju ni sampai lambat..


gaya tak leh blah..
kalah pun kalah la.. 
janji pose mantop.. hahaha


pemain dgn pasukan penyorak yg mmg ceria

pastu acara suka-suka lak

dah abis tak terus balik

turn dorg lak nak main..

ehhh.. takde rezeki we oll pun
lucky draw pun xdapat

tp, mmg puji abis dg pihak urusetia sbb mmg tip top la..
dr kupon makan sampai kira markah mmg terbaikla..

so, team KRT Fasa 5, next event kiter wat camni tau... (gaya bini timbalan pengerusi KRT.. huhu)


tgk jap dorg main..

dari segi jatuhan pin mmg patutla we oll yg jadik wakil... hahahaha... jahatnya aku..

 

oppss... tukar topik lak..
sejak akhir ni kan asyik pegang baby boy jek...

teringinnyaaaaa... 

;p


9 comments:

ieedaz @ mama_isha said...

seronok nye main boling..lame tul tak main boling...
tak teror takpe tau yg penting gaya mesti hadooo...hehe :)

QueeN TerataI said...

kalah menang tu adatlah ayu.. gaya mmg penting.. hehehe..

syoknye main bowling.. seb baiklah perut sedang membesar untuk memboyot kalau x lama dah ku baling2 pinbowling tue.. :)

Nafira usof said...

lamanye tak main bowling~ lepas hubby eksiden pastu tangan dia patah.. sampai skrg tak main bowling.. tapi selalunye kalo main.. saya asik cuci longkang jer.. hahahaahha

Suraya Baharun said...

banyak nye hadiah...best kalau menang tu...

Mira Adzlia said...

wah...hebat la kak ayu..hihi

**ehem..ehem..teringin tu pasnih, dpt la ank lelaki..hihi

rieda_ffya said...

i pon xtau main ayu..ngee...ooh ade sentimental value ye ngan bowling ni ek..bestnye

Qasey Honey said...

sweet berboling dgn hb...bestnya...rasanya QH pon dh lama xmain ni..kompem kalau main ni akan ke longkang kot nti..xpon bleh masuk lorong sebelah..haha...

anie said...

mula2 memang rasa takut je nak main..sekali da main xnak stop pulakkan...
i juara longkang...hehehe

♥ Wina ♥ said...

saya malu klau org ajak bowling sbb selalu masuk longkang hehehehee