♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, October 3, 2012

Bang,..sama-sama control makan yer..

Semalam dinner kol 6 ptg.  konon-konon xnak makan malam-malam sbb nak diet. ku dan hubby memasing sama-sama nak jaga badan. dah saling ikrar dan saling berzanji. haha.. tgkla jadik ke tak. sbb kami mmg sama-sama kuat makan..



Ingat nak makan bihun sup tp kakak Echa nak makan chicken chop. Dia kata nak makan kat papparich. Adoyai.. pandai lak dia sebut papparich tu.. so.. layannnn jela...


mee goreng yg sgt sedap
mee goreng mamak..
first time order sedap pulak..
ni share dgn hubby..


yg ni lak Echa puye..
kalau makanan yg mmg faveret dia, mmg licin..


pastu order ayam..
mmg sedap dimakan begitu saja..

    mmg kenyang sampai ke malam..

13 comments:

Rai Ourkizuna said...

hahaha..ayu..nak berdiet bukan saja kuantiti yang kena jaga..kualiti makanan pun nak kena consider.. kalau boleh goreng2 ni kena kurangkan.. :D

~aYu~ said...

Rai,
hehe.. tq.. nak elakkan makan nasi ni. takat ni dah dua hari tak makan nasi.. tp yg lain mmg bedal je.. :P

mamavogue said...

chaiyokk chaiyokk!!
moga berjaya capai target..!
hihihi..
kami pun tengah berusaha control mkn nih :)

Azera Aziz said...

Salam EchaMysara...

Hmmm sedapnya...Anyway Azera singgah & follow sini ye...

Dijemput untuk join GA dari Azera....

[GIVEAWAY] Kelasss Kau! Apa Rahsianya?

|| NaFiRaa || said...

heheheh.. zura pon cuba control makan nasi jugak nih.. time kat opis ok sebab godaan kureng.. tapi kalo kat rumah.. susah sikit.. sebab hubby n anak2 makan.. mama pon makan jugak.. huhuhu.. tapi cuba untuk amik sikit nasi jek laaa.. hehehe..

moga berjaya yer~

salam kenal n folo awak jugak~

Mira Adzlia said...

mkn adlh pkara pling best..hihi

Zura@Iwan said...

makan2 ni mmg best...tmbh2 kalau sedap..haizz...

suami pon tgh nk diet...tp bini dia suka mkn..hehe

~aYu~ said...

mamavogue,
sama-samala kita mencapai target yer.. hihik..

Azera Aziz,
thanks.. nanti ayu singgah yek.

~aYu~ said...

|| NaFiRaa ||,
hehe..thanks. tula, mgm susah nak kawal nafsu makan ni.

Rosidah Binti Muhamad said...

Ayu nak diet yer..bagus ada kawan yg nak join sama. Semoga berjaya yer..

mummY daniSha said...

bagusnyee.....sy selalu ajak huby...dia ckp ye...tp x de maknenye...rasanye faktor sy tambah gemok sebb huby gak..sebab bile teman die makan sy pun makan jugak!uwaaaaaa...alasan jela tuh hehe..asal sy nampak tulisan cam kecik eh..susah nak baca...ke sy sorang je nampak camtu...

ieedaz @ mama_isha said...

Wahhh caiyok caiyok :-)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

susahnya nak control makan kan, kami pun sama selalu ckp nak control mkn lah, tp bila sampai kedai mkn, order mkn x igt diet dh..huhu..

Selamat berdiet ..:)