♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Tuesday, October 30, 2012

Aidil Adha kami

Baru sempat nak update blog. penatnya baru balik dari kampung dan sempat lagi gi jenjalan. Arini dah start keje. Mmg malas betul nak start keje ni pas cuti lama.

Balik kampung hubby di Johor. Jumaat pas sembahyang raya baru gerak sekali dgn mertua dan SIL. sbb raya haji ni turn umah family hubby, jadi pagi raya kami dah ada kat sana. ala.. bukan jauh pun umah mertua. selang baper jalan je.. mmg niat awal-awal kali ni nak sembahyang raya. lama tul tak sembahyang raya kat surau sejak ada anak ni. Adik Ayna tinggal kat umah neneknya. Kakak Echa je follow mama dan papa.

Tema kami warna hijau. Hubby dah lama ada baju kaler ni time bujang lagi dia dah wat tp dia tak penah pakai. Ok.. kami pun nak pakai hijau gak.

Baju siap lambat dari sepatutnya. tak dapat nak alter. mmg fit sgt kat body yg mmg fit ni.. haha.. belasah jela.. anak-anak dah sedondon takkan taknak pakai lak kan... pasni kena alter gak.. seksa weiii.. huhu..


hidangan pagi raya umah MIL
nasi beriani yg sgt mabelesssss


jemput makan sume..
teh tarik di pagi raya

uuiihhh.. jenuh tahan nafas nak cover lemak berlebihan tu.. huahuahua...




my family..
ala... silau lak...


suka gambar ni
tema hijau pun sejuk je mata memandang kan...
suka..suka.. haha..

sekali lagi aku kena tahan nafas...



family ceria kami di pagi raya haji 2012


kek coklat yg super yummy membunuh dari SIL
faverettttttttt...

ada kek ni apa kata celebrate besday kakak Echa yg 5 tahun dalam kalender Islam ni
Echa lahir hari raya pertama Aidiladha...


kakak dan adik


smile sayang..
suka dia yer dapat potong kek..


sedap hingga menjilat jari..
 

siap-siap nak gerak dah balik kampung
sebelum tu nak singgah umah parents aku
nak bye-bye...



peace style Ayna..

time ni dah kat umah parentsku..




adik dan wife..


abah tercinta






suka dorg pakai baju kurung yer..
sampai taknak bukak salin baju..
sampai kampung pun masih nak pakai baju kurung tu..

kol 12 tgh terus gerak balik kampung..

tak jem pun..
sampai kampung kol 4 ptg..

ooo yer.. balik kampung ni pun bukan ada korban lembu pun..
lama tak balik kampung raya haji ni

cuma raya tahun ni tak dapat tgk org sembelih lembu je
mmg takde pun
kat kampung hubby pun takde
taktau la nape suka sgt tgk lembu kena sembelih ni

kalau kat umah kami korban wat ari Sabtu
tp kami ada kat kampung pun time tu
 
balik kampung ni pun sbb menghantar sepupu hubby kawin
dapat org Simpang Renggam
so, berkumpul kat kampung jela kan..

macam-macam hal jadi kat kampung..
nanti citer yer..

;p




13 comments:

ieedaz @ mama_isha said...

wah meriahnye raye..seronok tu dpt blk kg..:)

model tepi meja makan tu comeyyy! hijau itu menawan laa...;p

♥ ROS ♥ said...

Sonoknyer die beraya..siap ade tema bju... Ros dlm pantang la...xdpt nak beraya..hahhaha

MarliaMarble said...

sedapnya kak tengok kek coklat tu..! hehehe..=D

Masya said...

meriahnya.. kami raya koboi jer.. x sedondon pun kikikikiki

:: Mrs.Eady :: said...

loveeeee family picca!

Kakzakie said...

Anak-anak lagilah seronok bila kata Hari Raya. Sebab itu sesekali berbaju kurung sayang nak salin...

Kesuma Angsana said...

tetap meriah ye

mummY daniSha said...

canteknye sedondon =)

Nafira usof said...

canteknye pakai sedondon.. baru nampak meriah raya..hehehe

Knor said...

meriah juga raya hajinya ye...sesekali berkumpulkan..dgn family..Ayu bertambah ayu..muda lagi orgnya..ingatkan anak daranya tadi..

Aziela said...

Meriahnya raya haji...hehehe. We all pakai t shirt and seluar jer..hihihihiihi

QueeN TerataI said...

meriah sgt ni aidil adha ayu.. Queen biasa2 aje.. biasalah dgn keadaan diri berbadan dua tiada daya nk beraya sakan... ;)

sedapnye kek tu... Alahai...

anie said...

nice color....green...lembut n ayu je rupa yg pakainye ;)