♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Tuesday, October 30, 2012

Wedding Aidil Adha - Banjir oo Banjir..

Kat kampung mmg sgt panas berbahang... mmg sampai je terus mandi. best mandi awal-awal ni sbb takyah nak berebut mandi. anak-anak pun sampai je terus tukar uniform.

Sempat gak ke pekan Parit Sulong konon nak ngeteh dgn sepupu hubby. kedai makan sume tutup. sambil tu nak carik susu anak-anak. leh lak tak bwk stok.

Dah tutup tu, plan dgn sepupu hubby terus sampai ke Carrefour Batu Pahat.. . Dkt 40 minit gak. hihik.. jauhnya nak carik susu anak. 

Balik tu ujan lebat. dahla yg join skali si bujang darah manis yg nak nikah esoknya.. huhu..

Kuar dari kol 5 ptg. dah maghrib baru balik. Echa tak ikut sbb sibuk main dgn sepupu-sepupu/pakcik kecik dia. Cuma bawak adik Ayna jek. 

Malam tu, menyetelkan barang hantaran dan bunga telur je. pastu tido.. best tido time ujan-ujan ni.. sejuk... mmg kami anak-beranak tido berselubung..

Pastu kol 3 pagi, hubby dan sepupu dia yg mmg tak tido dok asyik borak je kat luar sibuk suh alihkan kete. sebelum tu hubby cakap dah yg air parit naik kalau ujan lagi sure banjir.. mmg betul banjir. air naik..


wat bunga telur
tu dia siap ada pakej botol susu skali... ;p


bakal pengantin tgh berdebar-debar 
tu yg baju putih (xkan yg tua dua lak tu kan..ahaha..)
eipp.. tu pak mertua tu.. kan kena sumpahan lak..


air naik
dugaannnnnn..


banjir oo banjir oo banjir 
rumah kita naik airrr ooo...........
tetiba teringat lagu Harun Salim Bachik lak..





nikah kol 10 pagi
kol 8 pagi sume dah siap nak gerak
nak ke Simpang Renggam makan masa dalam sejam lebih gak..

perut lapar tp nak berhenti makan takut tertinggal ketapi lak
singgah Petronas beli roti krim je..



memasing melaram dgn baju kaler hijau turqouise..
sekali banjir daa..
itu kain kena kasi singsing tinggi..


mangsa banjir..
flower girl dgn bakal pengantin.. hehe


adik ipar jadi pengapit


me dan Ayna
pun ikut tema turqouise gak

baju ni kan actually nak plain je pastu nak kasi sulam kat bawah baju dan lengan baju
tp dah tgk kat FB family sume baju kosong terus suh itu taylor kasi lace satu baju

tak sempat nak wat style peplum... 
wat kurung moden jek..
 

pose mangsa banjir..
 


mamaMiraki dan hubby
melaram dgn kete baru...


singgah di Homestay
sbb nikah pagi, 2 ptg baru sanding
leh la lepak sini dulu



homestay ni mmg selesa dan sgt besar
bestnya kalau umah sendiri camni






port plg best dan jadi tumpuan



hubby.... nak umah camni gak tau.......
leh main kejar-kejar dalam umah..


dua mak sedara kaki posing


turqouise team..
hubby pakai baju raya tahun lepas..


dgn gadis-gadis hantaran.. 


 

Ayna dgn baju dia
suka sgt pakai baju kurung


sambung lagi pasni..
acara nikah..

:)



Aidil Adha kami

Baru sempat nak update blog. penatnya baru balik dari kampung dan sempat lagi gi jenjalan. Arini dah start keje. Mmg malas betul nak start keje ni pas cuti lama.

Balik kampung hubby di Johor. Jumaat pas sembahyang raya baru gerak sekali dgn mertua dan SIL. sbb raya haji ni turn umah family hubby, jadi pagi raya kami dah ada kat sana. ala.. bukan jauh pun umah mertua. selang baper jalan je.. mmg niat awal-awal kali ni nak sembahyang raya. lama tul tak sembahyang raya kat surau sejak ada anak ni. Adik Ayna tinggal kat umah neneknya. Kakak Echa je follow mama dan papa.

Tema kami warna hijau. Hubby dah lama ada baju kaler ni time bujang lagi dia dah wat tp dia tak penah pakai. Ok.. kami pun nak pakai hijau gak.

Baju siap lambat dari sepatutnya. tak dapat nak alter. mmg fit sgt kat body yg mmg fit ni.. haha.. belasah jela.. anak-anak dah sedondon takkan taknak pakai lak kan... pasni kena alter gak.. seksa weiii.. huhu..


hidangan pagi raya umah MIL
nasi beriani yg sgt mabelesssss


jemput makan sume..
teh tarik di pagi raya

uuiihhh.. jenuh tahan nafas nak cover lemak berlebihan tu.. huahuahua...




my family..
ala... silau lak...


suka gambar ni
tema hijau pun sejuk je mata memandang kan...
suka..suka.. haha..

sekali lagi aku kena tahan nafas...



family ceria kami di pagi raya haji 2012


kek coklat yg super yummy membunuh dari SIL
faverettttttttt...

ada kek ni apa kata celebrate besday kakak Echa yg 5 tahun dalam kalender Islam ni
Echa lahir hari raya pertama Aidiladha...


kakak dan adik


smile sayang..
suka dia yer dapat potong kek..


sedap hingga menjilat jari..
 

siap-siap nak gerak dah balik kampung
sebelum tu nak singgah umah parents aku
nak bye-bye...



peace style Ayna..

time ni dah kat umah parentsku..




adik dan wife..


abah tercinta






suka dorg pakai baju kurung yer..
sampai taknak bukak salin baju..
sampai kampung pun masih nak pakai baju kurung tu..

kol 12 tgh terus gerak balik kampung..

tak jem pun..
sampai kampung kol 4 ptg..

ooo yer.. balik kampung ni pun bukan ada korban lembu pun..
lama tak balik kampung raya haji ni

cuma raya tahun ni tak dapat tgk org sembelih lembu je
mmg takde pun
kat kampung hubby pun takde
taktau la nape suka sgt tgk lembu kena sembelih ni

kalau kat umah kami korban wat ari Sabtu
tp kami ada kat kampung pun time tu
 
balik kampung ni pun sbb menghantar sepupu hubby kawin
dapat org Simpang Renggam
so, berkumpul kat kampung jela kan..

macam-macam hal jadi kat kampung..
nanti citer yer..

;p