♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Tuesday, September 25, 2012

Saintis Muda!!

Bosan taktau nak kemana cuti weekend lepas. mana la mau pegi melepak ni. dok umah sure tido je ni. baik bawak heroin-heroin ni kuar. okla gi cari buku utk kakak Echa la. try cari kat Kinokuniya KLCC. ikut hati nak je ajak hubby gi kedai buku kat Jalan TAR tu. sambil menyelam, sambil minum air.. hehe.. tp, dah tau mesti dia malas puye dia adanya heroin kecik yang makin mengganas ni. pegi tempat yg lapang dan selesa jela. Memula gi KLCC..

Gi sana awal lagi tak ramai pun org. Terus naik tingkat atas sekali nak gi Kinokuniya. Puas belek-belek takde pun buku yg dicari. kena carik tempat lain la. Sebelum tu makan dulu kat food court situ. Nak balik cam awal lagi. Baru kol 1 ptg.

Hubby taye nak gi Pusat Sains tak tgk Dinosour?? Echa dah dengar tu mmg laju jela dia cakap nakkkk... haishh.. dah dia berkobar sgt mama ni ikut jela.

Nak masuk sini kena bayar RM15.00 utk adult. Leh masuk Galeri dgn Dinosour Live. Utk 3 tahun dah kena bayar tp utk Echa time tu abang kaunter yg hensem tu bagi free. hihi..

Ramai budak sekolah time tu yg wat trip kat sini. Time kami dtg, dorg pun tgh beratur nak balik dah. Kalau tak sure penuh dalam tu kan..


 teruja tgk ikan-ikan besar
takyah gi Aquaria


ayna takut tgk dkt-dkt..


Echa suka bereksperimen dgn sume benda kat situ 
 



ayna pun sibuk nak try gak


nak tgk dinosour

Dinosour Live
dinosour yg direka macam real puye siap ada bunyi dan leh gerak lagi
dalam tu pun gelap
tp dibenarkan utk amik gambar

kakak Echa dan Ayna mmg takut sgt sbb dalam tu gelap pastu ada bunyi menggerunkan lak..


buaya yg sgt besar..
camne la kalau betul-betul ada buaya sebesar ni sekarang yer?




waaaaaa.. sgt tajam gigi dia..
 Ayna mmg taknak turun langsung sbb takut..


sambung lagi yer..
sbb slow lak nak upload gambar-gambar dalam ni..

9 comments:

izzah said...

Seronoknyer kalau boleh bwk anak2 mlawat tmpat2 mcm tu...mslhnya ank brjln pn lum lg...huhu...

Mama Miraki said...

ooo bjenjalan eh....ehhh tu gi Pusat Sains ke Petrosains...

Mimie_Zatun said...

seronoknya...
tak pernah bawa anak ke sini lagi..

rieda_ffya said...

bestnye..kalo dekat ni da bwk anak2 pi tgk..mesti seronok echa kan.

LiYa HaNiF :: said...

tak pernah bw qalesya g sini dlg.. mmg nk bw tapi tak tahuler bila.... daddy kerje jer.. :)


kite follow blog nie

Mama Gee said...

anak2 musti seronok punyalah dpt pi sini....kita pun tumpang hepi kannn...

Suraya Baharun said...

seronok nye...bleh try bawa si kecik tu nanti..memang nampak menarik..

QueeN TerataI said...

bestnyer.. mmg dah lama teringin nak bawak anak ke sini tp blm sampai2 lg.. tp rasanya confirm anak Queen takut bila tgk dinosour tue... :)

~aYu~ said...

izzah, takpe-takpe. bile anak dah dapat kaki nanti mmg byk tmpt nak bawak kan..

mamaMiraki, tu Pusat Sains Negara sebelum tu gi KLCC dulu. Petrosains dah penah pegi.