♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, September 19, 2012

Open House Raya dan Hari Malaysia Part 1

Citer Hari Malaysia aritu. Penutup raya ramai yg lumba-lumba wat open house yer. ada yang balik kampung sbb cuti 3 hari tuuuu. 

Ada yg gi holiday... bestnya..

Ahad tu mertua wat open house sempena raya dan Hari Malaysia. taip-tiap tahun mesti wat open house. sampai ada yg tertaye-taye bila FIL dan MIL nak wat open house sbb dah hujung-hujung raya kan.. kejap nak wat, kejap tak nak wat. lastnya jadik gak wat. huhu..

 khemah tema warna merah kuning
kan Hari Malaysia...
so, tema pada aritu adalah warna-warna dari Jalur Gemilang..


menu makanan yg berderet-deret...


kami tema kuning
kakak Echa taknak pakai gaun sama dgn adik Ayna
nasibla baju kurung dia warna kuning cair 


cepat-cepat tukar baju sementara si kecik ni tido
kang susah lak mama nak mekap bagai.. 


mengintai di sebalik langsir.. 
gaya mak datin tak?? ahaha..

pakai camni takleh wat keje la yer..
jgnla cakap camtu..
terasa weh..
tak kisahla pakai baju apa yg penting ikut diri sendiri kan.. 

 
 

antara menu-menu yg ada
 
 

deejay pd aritu..

Emi adik ipar
nak wat karaoke tak jadi lak


 tetamu pertama yg datang
kak opismate dgn anak-anak daranya
tak sangka lak ada gak member opis yg dtg
ni la satu-satunya yg dtg.. huhu...


jiran sebelah..
menunjukkan isyarat bagus
sedap yer... hehe..



kakak Echa dgn mak longnya 


tak puas la nak snap gambar budak ni
asyik larik je


my MIL..


kawan-kawan adik ipar
puyela ramai kawan dia yg datang
satu UITM kot dia jemput.. huhu..
 

Echa dan sepupu-sepupunya


familyku yg dtg
mak takde time ni sbb gi Johor


adik-adik iparku
eira, emi dan eija
berbaju merah..


kasi budak bambam ini makan
ameera anak sedara



dgn anak sedara, Nurin
dah macam kawan-kawan je ni..


yg tengah tu adik ipar, Nana


 sambung lagi yer..
byk lak gambar..


7 comments:

Rai Ourkizuna said...

kellass mak datin..

open house siap ada dj bagai.. hehe..

Golden Rose said...

byknye makanan...terliur tgk

Hilmirda Daud said...

Meriahnya ramai2 mcm ni...

anie said...

wah meriahnye khemah...siap dj..
ramainye adik ipar....;)

~aYu~ said...

Rai,
Kelass kan gaya mak.. Ahaha..
Bkn dj apa pun.. Control lagu kat laptop je pun.. Huhu..

Nurul a.k.a Riko said...

Wow! Meriahnyer....suka tengok gambo Ayu senyum. Ayu senyum ada style tersendiri....sweet!

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

betul tu minggu terakhir syawal byk betul open house sana sini, kami pun sabtu ahad ari tu full g open house...pastu ari isnin g holiday..yeay..mmg best..hihi..