♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, September 6, 2012

Makan-makan untuk kita-kita aje..

Takde plan nak wat open house tahun ni pun. awal-awal lagi dah ajak family hubby beraya kat umah kami pada 5 Syawal. tu pun plan last minute puye. Tekak teringin nak makan nasi impit so pepagi bangun dah rebus nasi impit. nak makan dgn rendang daging.  dah rajin masak ni tu la yg ajak family hubby datang beraya. tp malam la. familyku tak ajak sbb utk dorg lain hari la sbb agenda tak dirancangkan. ADHOC puye.. 

Apa menu yg kusediakan?

Soto ayam dan nasi impit. mmg nak wat ni je. menu simple je senang leh la tambah menu lain. first time wat begedil. mmg tak menjadi.. hihi.. lantakla labu.

tp, permintaan dari encik hubby.. dia mintak nasi beriani. Dah masak nasi mestila nak kena lawannya lak. ayam masak merah dan rendang daging mask hitam. mmg malas tp dah dia nak, kuturutkan jua..

Dah masak nasi beriani dan lauk-pauknya mmg semput nak wat puding.. cukupla tu.. tak jadik nak wat dessert dah.

Kami sekeluarga takde gambar raya ramai-ramai. sbb kat kampung takde chance dan masa nak berkumpul amik gambar sama-sama. Tu yg mintak dorg datang umah kami ni dgn barbaju kurung dan berbaju melayu sbb nak photoshoot satu family la.. hehe...


huhu.. family hubby datang umah dgn berbaju raya
mmg menepati janji dan tema
sporting kan.. hihi..


MIL sedang menguji rasa masakan menantunya..

 





tadaa..
gambar raya dgn family hubby tahun ni

lagi gambar...

me dan hubby
kami byk posing dgn warna merah tahun ni..


familyku..


13 comments:

Mama Janet said...

pasecha tu duduk terkangkang

~aYu~ said...

Mama Janet,
tula pasal. Echa selalu wat spoil gambar.. huhu

♥ ROS ♥ said...

Ros pun 1st time xjd.. Tp buat kali kedua jadi :) merah makngah :p

mamasuri said...

wah seronok...
dpt jugak ada family potret ngan mentua kan..
sy ada gak..tp nak kena edit byk sbb backgroud kucar kacir..hehehe
pandai masak..sy kalau bt open house mmg import ma sy dtg kl..sbb sy tak pandai masak..huhuhu

~aYu~ said...

♥ ROS ♥ ,
slalu cmtu la kan.. ayu mmg tak pndai wat. google je..

~aYu~ said...

mamasuri,
sy hentam je masak. main belasah je. bkn terer pun. huhu

Suraya Baharun said...

tahun ni memang ramai tema merah...so tahun ni merah la jadi juara..hehhehee..

QueeN TerataI said...

tahun ni blm buat ape2 lg.. adeh...

lia said...

Perghhh tbaek la nasi beriani n daging masak itam... Dap nyer....

Rosidah Binti Muhamad said...

Wah..nampak hepi family..seronok bergambar bersama keluarga mertua..selamat bergembira ayu..

Qasey Honey said...

wah mmg sporting habis...fmly hb QH pon dh abis dtg ke umh...tgu fmly QH pulak nth bile..hehe

Ann Ishak said...

cantiknya family potret ayu :)

Cho Zila said...

baguih gak ginikan.. masih gambar sefamili...