♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Tuesday, September 4, 2012

Janji ditepati.. Kereta Baru..

1Malaysia 55 tahun janji ditepati. walaupun baru je beli kete tahun lepas, tp dah jatuh cinta lak dgn kete lain yg lagi hebat dan cantik. lama dah teringin nak pakai kete camni. tp tak ready atau dalam kata lain tak mampu. 

BMW 3 series 335i

zoom dulu body dia yg mengancam,,
sport rim dia yg berkilat menggoda ..


  

kita test drive dulu..
ready utk memecut laju...

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
 
 

 

ya.. ini dua orang sedang test drive.. hihi...

Si kakak dari umur dia 3 tahun dia dah mintak dibelikan kereta sejak tgk sepupu dia angkut kete ni ke umah atoknya. tp, kami malas nak layan sbb umah kami kecik je. ke depan skit dah sampai pintu.. ke belakang dah sampai dinding.. camne tu..

Kat kampung umah pakcik di Muar ada lak kete camni. Dia tuntut lagi..

Tak sampai ati lak sbb hari-hari dia taye bila nak belikan kete utk dia.

So, papa dia belikan la utk dia guna duit raya.. beli yg besar leh masuk dua org. takdela nak berebut dgn adik dia.



tak puas drive kat umah,
papanya bawak main kat luar lak
sampai umah nenek dorg lak tu
umah nenek dorg tak jauh pun dari umah ktorg..

balik je umah skrg ni mesti nak kena layan main kete ni dulu



25 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

tu diaaaa :)

mamavogue said...

BMW 3 series tuu..!

AINI CHE DIN said...

fuiyoooo..hebat tu

Nory Zoulkefle said...

fulamakkk.....best tu...kereta idaman..=)

Suraya Baharun said...

hebat la kakak ngan adik...BMW 3 series tu..hehehehe...

lia said...

Tbaekkkk la he3

Boleh naik sambil nyanyi bapaku pulang dr kota..

lia said...

Terbaekkkk la

~aYu~ said...

:: Mrs.Eady :: ,

hehe.. :)

mamavogue,

nak beli yg real mmg xmampu..



~aYu~ said...

AINI CHE DIN,

hehe...

Nory Zoulkefle,

kan..kan.. idaman sy jugak.

~aYu~ said...

Suraya Baharun,

hebat kan... hahaha..

anie said...

fuyoo..BMW tue...
main sampai ke malam tue....

Qasey Honey said...

tu dia bmw 3 series...terbaekkkkkk...haha

•♥• Mrs RR •♥• said...

hoho.. tngk pic mula2 kt atas tu.. telan air liuq sbb ingatkn ayu btul2 tukar keta BMW.. miahaha

anak2 kita mmg suka menatang nie.. hikhik

izz iizza said...

wahhh bergaya dihari raya..gi beraya rumah nenek naik BMW yer...hebat ni..hikk

mummY daniSha said...

hehee...ingat dah tukar bmw td hee...

♥ ROS ♥ said...

Tu die... Terpedaya dah ni.. Ingt keta baru mamapapa :p

Nurul a.k.a Riko said...

Wah! Mengancam kereta bmw nie...nanti leh bawak auntie jalan2 yer.

rieda_ffya said...

hahaha...suspen je...pinjam bole

Mama Gee said...

adess...tipah hampir tertipu.. :)

QueeN TerataI said...

WAH... kereta baru yer.. seronoknya.. BMW lg..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Hahaha..igtkan betul2 ayu tukar kereta BMW td..

sama la mcm anak eija sepupu dia baru beli kereta mcm ni, hari2 dok tuntut bila nak beli.., kami pun dok igt nak belikan guna duit raya mereka gak..tp x berkesempatan lg nk g beli kat KL.

ieedaz @ mama_isha said...

wow..BMW tu..hehe seronok le diaorg tu yer..

Anonymous said...

I blog quite often and I really appreciate your content.

The article has truly peaked my interest. I am going to book mark your
blog and keep checking for new details about once per week.
I subscribed to your Feed too.

Here is my page :: Las Vegas Kitchen Appliance Service

Anonymous said...

I have read so many posts concerning the
blogger lovers except this paragraph is in fact a good post, keep it up.


My weblog ... buy a house in uk

Anonymous said...

I don't even know how I ended up here, but I thought this post was good.
I don't know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you aren't already ;) Cheers!


my webpage; best private jet company