♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, September 20, 2012

Bila Anak Dara Mengadu..

Alamak, pening lak tgk interface baru blog ni. Nak kena jadik macam budak baru belajar. huhu..

Macam-macam benda berlaku lately ni. byk betul dugaan. Malas nak dipikirkan sgt kang leh berserabut kepala otak ni. 

Kelmarin, Echa balik skolah ngadu kat nenek dia (MIL). dia kata Echa lapar sgt. Echa nak bihun goreng, tapi teacher tak bagi. Dia kata kawan-kawan dia sume dapat. Echa jek tak dapat. La.. asal lak ni? Echa jarang citer pasal school dia. Kalau taye pun, sume taktau. Sume ok je. Tp, yg ni.. mmg dia geram sgt la tu. Cepat je sampai citer tu kat papa dia. Angin la papanya. Terus la hubby kol aku citer pasal anak dara kesayangannya tu. 

Aku kol cakap dgn Echa, mmg laju je dia berciter. Sambil suara nak nangis. Alahai, syahdu sungguh.

Hubby suh kol teacher dia. Tp, aku malas nak kol sbb taktau citer. Takkan nak terus serang je kan..  Manala tau Echa yg taknak makan ke. Sbb Echa ni cerewet sikit makan-makan ni. Tp, mmg la hati ni sentap.. Tp rileks dulu. Hubby suh kol gak. Dia kata kalau ayang tak kol, dia yg akan kol. erkkk.... ok..ok... kang ntah apa la dia cakap dgn teacher dia tu. Baik aku yg kol. Dapat cakap dgn pengetua dia sbb no hp teacher dia takde lak. Cakap pun elok jela. Cuma taye je. OK. Pengetua dia akan taye teacher dia..

Ingat nak taye time Open Day school dia Sabtu ni.. 

Hmm.. rasanya patut tak aku kol? dah kol dah pun tapi rasa serba salah lak. kawan aku kata kol jela sbb kita bayarkan. lagipun nak taye je kan.. Aku bayangkan yg nanti teacher dia akan layan Echa tak ikhlas je . Taknakla camtu kan.. Risaunya la. Anak pertama sekolah mestila risau memacam. Tiap ari taye dia, ok ke kat skolah? ada kawan x? teacher marah x? sampai dia lak malas layan soalan mamanya.



16 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

better tanye dan berbincang..

Mira Adzlia said...

lor..sbr ye kak...rsenye baik akak sndri tepon...just tnye je pun kan..tnye elok2 jela..dgn nada lembut gitu...hehe.

**xsuke gak ngn interface bru nih..adeh..pg td elok je gune yg lme..stress btol..huhu

mamavogue said...

lebih baik kita bertanye, dah ada jawapan baru lega hati kan..

- dieyana - said...

kalau kes gitu, dieyana pun serba slh nk cal, kalu hubby, dia tak bg tanya, mungkin sbb ank kita ke hape kan...tapi kalau tak sdp hati, tanyalah, tapi susun ayat elok2 supaya tak timbul 'isu lain' pulok..;-)

Hilmirda Daud said...

Anak Amy pun mengadu dapat kuih bahulu satu ketul aje.
Takkanlah satu ketul je kot, lapar pun tak hilang, bayar bukan mkn free. Nak tanya cikgu dia serba salah juga.

Kakzakie said...

Kena bawa berbincang secara baik...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

sbg ibubapa mmg kita akan risau, ok la tu dah call, puas hati bila kita tau citer sbnrnya kan..insyaallah teacher nye ok tu..kalau kita pun ckp elok2..

*ttg voucher groupon tu nak email pun boleh jerk, tp lg senang kalau kita terus call booking tarikh yg kita nak, senang nak bercerita kalau ada tarikh yg kita nak tu terus dpt no. booking, kita catat n simpan jerk no. booking tu nnti..

~aYu~ said...

: Mrs.Eady ::,
kena taye dgn berhemah ni..

Mira Adzlia,
hehe.. thanks mira. dah kol pun.

~aYu~ said...

mamavogue,
dah taye tp dia kata akan cek dulu dgn cikgu kelas dia..

dieyana -,
hubby ayu mmg marah betul. anak sulung la katakan. tp, ayu dah kol taye elok-elok.

~aYu~ said...

Hilmirda Daud,
betul.. kita bayar mahal kan. ada gak Echa cakap teacher bagi makan biskut la, kek la.. nak taye teacher dia kang jadik lain lak.

Kakzakie,
nanti ayu nak taye lagi sabtu ni kat open day sekolah dia. thanks..

ieedaz @ mama_isha said...

samela kite, pening dgn interface baru ni..huh

rasenya lebih baik tanye elok2..insyAllah ok nanti

~ Mummy Gee ~ said...

Dafiy sejak tak de maid ni hari2 menangis tak nak gi sekolah. Actually dia bukan tak nak gi SmartReady tapi dia tak nak balik ke tadika daycare...kesian Dafiy. Nak kena cari bibik gak ni...huhuuh

QueeN TerataI said...

boleh je kol.. tp ckp elok2la.. :)

♥ ROS ♥ said...

Eh mcm plik gak echa yg xdpt.. Better tnya kak but slowly talk la.. :)

rieda_ffya said...

better kol je teacher dia..at least kite tau ape yg berlaku...

~aYu~ said...

thanks sume.. sy dah gi taye masa open day school dia. xde apa pun. dia yg xnak makan.