♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling!! ♥

Wednesday, August 1, 2012

Tak Sengaja Tukar Duit Raya

Plan ke bank nak masukkan duit syililing yg dah bertahun-tahun kumpul ke akaun anak-anak. Dah lama mintak hubby gi bank settlekan duit syiling tu. Risau lak tinggal umah. Dah siap kira dan asingkan lagi.

Biler nak amik nombor, akak kaunter tu taye nak tukar duit raya ke? ehh.. dah boleh tukar yer. sbb taktau pun boleh. biasanya lagi 2 minggu nak raya baru boleh tukar kan. rupanya kat bank situ dah seminggu leh tukar duit raya.

Tukar duit raya terus la. mmg x plan lagi nak tukar duit RM20 bape, RM10 bape.. RM5 bape. tgh beratur tu sambil isi borang sambil tu dok tekan kalkulator hp. depan kami adala dalam 6 orang lagi.



tgh duit syiling kami
nasib baik abang bank ni baik
yela orang sibuk tukar duit raya kami angkut beg duit syiling lak
ikutkan pas antar nak terus balik je
esok la baru amik buku bank
tp abang tu suh tunggu sbb risau takut we oll komplen duit tak cukup macam yg we oll kira..

ok. tunggu la situ sampai dah settle sume

duit raya dah settle
angpau je takde sbb x sampai stok lagi



nilai nak bagi baper kat anak-anak sedara, adik-adik, sepupu-sepupu, makcik pakcik lom tau lagi
adakah berkurang atau bertambah?
hihihi

11 comments:

Suraya Baharun said...

wahh!!dah tukar duit raya..:)

~ Mummy Gee ~ said...

nak purpe busar punyerrrrrrrrr

Kazman / Sue said...

wahhh... duit raya baru....

kakcik said...

Di rumah kakcik sampul ada banyak, duit je yang takde. :)

Mrs Lurve said...

ok, xpegi lagipun. dh pegi nak tukar ri2, diorg ckp belum msa ag, padahal tgk dah bape ramai update dkt fb dh tukar duit raya..jd mls dh nak pegi

QueeN TerataI said...

sampul sya pun ada byk gak.. yg tahun2 lps punya.. hehehehe sya pun dah tukar duit raya.. adoiii RM500 duit raya jer

lia said...

wahhhh best2 dadpt tukar duit raya... cni, next week baru ley start tukar duit raya

~aYu~ said...

suraya baharun.. tak plan lgsung pun nak tukar ni..

mummy gee.. duit yg purple tu lg xde dlm list.. hehe..

~aYu~ said...

kazman / sue : tmbah xcited sbb duit baru ni la..

kakcik : hihi.. sampul sogo dan jj yg dpt mnggu lps okla kot.. hehe

mrs lurve : o ye.. mmg xsangka tul la. thn lps kan sampai duit raya abis baru we oll nk tukar..

~aYu~ said...

queen teratai : wah byk tu 500.. sampul raya nak kena dtg bank ni blk la wat muka xmalu mntak..

lia : mnggu dpn byk bank yg dh bole dah kan.. seronok kalau dpt sampul raya bank je. design macam2..

Rai said...

waiii..untungla sapa dapat yang kale merah tu..hihi..