♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Tuesday, August 28, 2012

Raya 2012 Kami - Raya Ketiga (sambung lagi beraya..)

Syawal ke-3. masih lagi di kampung hubby. sambung lagi beraya di umah pak sedara belah FIL. memandangkan SIL yg nak balik KL, plan nak kuar tengahari. awal pagi lagi dah mandikan anak-anak. biasala kalau dah ramai-ramai dalam satu umah mestila nak kena tunggu turn nak mandi. malas nak berebut-rebut. bangun celik mata je terus mandi. kami nak gi makan kat pekan parit sulong. dah breakfast kat umah tapi rasa tak sah kalau tak pekena soto kat parit sulong tu.

mama dan anak sama-sama kutip batu
nak baling lam parit

leh lak jumpa kaum kerabat kat restoran ni
soto dia mmg sedap

ntah mimpi apa la dorg ni
nak join geng parang pakcik-pakcik sedara ke ni?
lama kat sini sbb menunggu hubby dan abg ipar memilih parang

hubby tak beli pun
abg ipar je yg beli


byk buah kelapa kat kampun
apa lagi abang ipar nak test parang baru..

boleh minum air kelapa sejuk bebanyak..


Pagi terang benderang, tengahari hujan menyirami bumi Parit Sulong. lebat-selebatnya. tergendala la aktiviti kami nak beraya. petang baru kami dapat beraya.

kampung hubby yg luas
 
raya ketiga tema colourful
baju pink anak-anak tertinggal kat umah
last minute packing puye pasal

rumah pakcik yg baru pas renovate.. cantik

Echa dan mak sedara kecik dia, Dania yg nak ikut beraya


FIL dan abangnya

gambar mereka ni lagi..

nak balik je mmg jalan jem giler
ramai yg dah nak gerak balik ke KL
SIL yg nak balik aritu terpaksa ubah plan balik esok paginya
dapatla join BBQ malam tu
 acara wajib tiap kali raya di sini..

pasni citer BBQ lak..

 


5 comments:

kakcik said...

Suka tengok halaman rumah kampung yang luas dan bersih. :)

QueeN TerataI said...

kampung Queen di Parit Sulong pun luas gak mcm ni.. Tahun ni x balik pun ke JOhor sbb xde cuti.. huhuhu

Nurul a.k.a Riko said...

Ciyan Ayna....nampak bibir dia bengkak.

Luasnyer kg. hubby ayu yer. Seronok tengok.

Mama Gee said...

kt depan rumah kpg pun ada pokok kelapa gading ni...lama bebenor tak minum airnyaa

Mira Adzlia said...

mmg luas kmpung hubbyakak ek..huhu