♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, August 30, 2012

Raya 2012 Kami - Raya Ketiga (BBQ Nite)

Sambung lagi kisah raya tak abis-abis ni. gambar byk sgt sampai hampir penuh memory card camera. byk sgt cameraman yg boleh amikkan gambar..

Malam raya ketiga, acara wajib.. BBQ nite..


anak mama, Ayna
berkepit je

pak sedara, hubby kpd mak sedara, MUMMYGEE sedang hidupkan bara api
hubby dan adik ipar tunggu family mummygee balik beraya sbb barang-barang janaan api sume dalam kete
time tu dah hampir kol 8 malam
perut memasing berkeroncong
nasi lemak dah lama siap dan terhidang

sbb rasa bersalah, sampai je terus nyalakan arang yer.. hihik... 


takpe..takpe..
selagi mereka ni ada
tugas menyalakan bara serahkan pada mereka yg pakar..
hubby dan adik ipar, Emi
tauke BBQ tiap kali kami wat BBQ..
 
bahan yg telah dimarinade
ayam, sosej dan udang harimau

mmg terasa lagi kesedapannya
aku byk latah udang je..
 

pak sedara, Cik Yin yg beransur sembuh setelah sebulan terlantar sakit

mak sedara, mummy Gee 

mak sedara, mamaMiraki

dah penat tukar turn lak membakar..
sepupu-sepupu hubby sambung membakar

burger bakar..
tp tak larat dah nak makan
perut fulll..

Malam tu ada tetamu yg datang. Dalam family belah hubby ramai blogger tegar. Malam tu dorg kata ada blogger femes nak dtg umah. Patutla memasing berbedak dan bergincu... hehe... 

Siang tu mereka dah pegi beraya umah blogger ni. Kira malam tu kunjungan balas blogger tu la. Blogger tu adalah Cikgu Mat Som. Anak jati Parit Sulong. Family hubby ni kan mmg asal dari Parit Sulong. ada lak blogger yg rajin kisah Parit Sulong dari situla mereka menjadi kawan alam maya. Hari raya tahun ni menemukan mereka. Boleh la baca kat blog MamaMiraki atau blog MummyGee. Aku tak join sekali sbb segan. cuma pemerhati dari jauh. Penah baca gak blog beliau yg banyak info berguna dan ayat-ayat yg mantap. Maklumlah cikgu. Malu lak tetiba...


Raya keempat.. sampai masa utk pulang...

12 comments:

♥ Wina ♥ said...

bestnye BBQ!!

Mama Gee said...

waduh2...bestnya barbeque....bilalah dpt buat barbeque nih

♥ ROS ♥ said...

Ramai bbq raya ke-3.. Ros pun ade wat ari tu... Hihihi

rieda_ffya said...

bestnye ade bbq lagi...huuu..nak skit

YIN-WONG KHOO LAI said...

Tak pe hari raya aidil adha bolah bbq

YIN-WONG KHOO LAI said...

raya aidil adha boleh sambung bbq

~aYu~ said...

♥ Wina ♥,
tukang makan mmg best.. tukang bakar jela kesian.. hihik

Mama Gee,
sekali-sekala best gak berbbq ni. :)

~aYu~ said...

♥ ROS ,
dah jadi mcm trecd terbaru lak kena wat BBQ ni kan.. hehe

rieda_ffya,
hehe.. dtg la umah kot-kot rajin lak nak bbq open house..

~aYu~ said...

YIN-WONG KHOO LAI ,
raya haji kita wat kambing golek lak..

mummY daniSha said...

memang best BBQ..tp sy selalu tukang makan je kekekekekee....

~aYu~ said...

mummY daniSha,
samala.. kdg jadi tukang perapkan ayam.. tp selalu jd tukang makan la..

izz iizza said...

sedapnya makan bakar-bakar camni..