♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Tuesday, August 28, 2012

Raya 2012 Kami - Raya Kedua (Jalan-jalan beraya)

Tak sah kalau tak beraya di umah adik-beradik FIL time raya ni. Ada 3 umah nak pegi ni. tp untuk raya kedua ni kami beraya di Muar dulu di Parit Pinang Seribu.

tgh syok drive, tetiba FIL yg drive di depan stop kat tepi masjid lak. apa ke hal pulak ni?

rupanya FIL suh amik gambar dia kat situ. sejak FIL berjinak dgn FB ni, suka dia bergambar. huhu..
 
anak jati kampung ni yg dah berhijrah di KL
ada macam rupa calon YB yg nak bertanding x?



sebelum masuk umah, posing dulu..

suka kalau pegi sini amik gambar kat sofa dan dinding dia..
ala-ala berada di Cameron Highlands..

 
  
nasi impit goreng
first time rasa..
 
apala yg dipikirkan Ayna tu??

dah dkt sejam lebih tunggu baru la sampai SIL dan hubbynya

penat nak layan Ayna ni.. bagi dia main kete jap..

Echa sibuk nak beli kete camni
bukan mama dan papa taknak beli sayang..
dah lama mama dan papa nak beli
tapi...
umah kite tu kecik je
jalan sikit dah sampai pintu..
reverse sikit dah kena dinding
abis tu camno?

lama gak kami kat sini..
dekat 2 jam..
sampai naik pening..

biasanya mmg makcik ajak makan sini tapi time tu dia tak siap masak lagi
FIL ajak gi beraya dulu umah abangnya yg dkt-dkt situ gak..
layan gambar jela yer..

  


kat sini seronok sbb mmg betul-betul suasana kampung
ada ayam, itik dan angsa
ni budak bandar nak tgk angsa dekat-dekat..

kol 5 petang mmg makcik akan lepaskan dua ekor angsa ni..

ang..ang..
 
Echa leh lak kejar angsa tu..
bukan selalu angsa kejar kita ke..
haishhh... echa..echa..




bosan menunggu..
sambil buaikan Ayna..
sambil tu tangan ni klik..klik.. gambar..

dah beraya sini..
patah balik beraya umah makcik yg tadi
singgah utk makan jek..
kat sini mmg kami selalu makan tengahari
dah petang ni kiranya merangkap makan malam la

lauk mesti sempoi tapi sedap
byk giler aku menambah..



mandikan Echa dan Ayna biar dorg segar nak berjalan..

 

4 comments:

Mimie_Zatun said...

meriahnya raya..
nasi impit goreng tak pernah jumpa..
menarik tu..

:: Mrs.Eady :: said...

suka entry bergambar :)

♥ Wina ♥ said...

nasi himpit goreng..teringin nak rasa ehehehee

meriah betul suasana..terasa suasana kat kampung

mamiraysha said...

Patutla raya ke-2 jalan muar jem! hehehe.. saya pun beraya ke Parit Pinang 1000 raya ke-2 tu.. rumah makcik. Dari Tangkak ke sana sepatutnya ambik masa 45 minit, jadi sejam lebih baru sampai. Balik pulak 2 jam.. adeh!