♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, August 2, 2012

Mendeko.. Work In Progress..

Masih lagi mood nak mendeko umah. Keje mengecat tak settle lagi.




hubby gigih mengecat umah kami
mmg betul.. cat putih wat umah kami nampak luas
yg warna merah cat lama kat dinding tepi hubby kata biarkan je

dah jadi cam CIMB lak.. hihi
merah putih
 
pastu dua karpet dah jadi 1 karpet
1 karpet kasi gulung
bagi nampak lantai
membantu utk ruang nampak luas
tp, biler dah takde karpet mmg nak kena mop selalu dan lagi hati-hati
air tumpah nak kena cepat lap
kalau tak sure bedebuk jatuh.. kesian kalau anak-anak jatuh ni..






13 comments:

lia said...

da siap make-over nnt, tepek gmbr yer... suka tgk org deco2 umah

Mama Gee said...

betul3....cat putih mmg kasi rumah nampak luas :)

Mimie_Zatun said...

semangat raya dengn suasana baru..

Kakzakie said...

Kakak cadang masa cuti Chinese New year tu nak cat last sampai sekarang tak cat. Dah 4 tahun tau...

Ayu tak tolong ke? Kakak pun pandai cat tau. Tolong abang:)

~aYu~ said...

lia : of coz dear.. sure la nak tepek gambar kat sini. xcantik pun nak gak tepek. haha

Mama gee : kan.. kan.. nampak segar je umah kami ni..

~aYu~ said...

Mimie Zatun : betul tu.. raya tetiap tahun mesti nak gaya baru.

~aYu~ said...

Kakzakie : lama tu planning sampai 4 tahun. sekali cat mesti cantik puyela kan. x tolong pun. jaga anak-anak je. time baru pindah sini tolong gak cat.

kemey said...

bes cat rumah ni,lagi bes lau cat same2 xkira la ngn sape n lagi lagi bes lau dapat upah hehehe..

Suraya Baharun said...

betul2 semangat nak raya ni...hehheehee..mesti meriah raya tahun ni..

~aYu~ said...

kemey : betul..betul. zaman anak dara cat bilik tido sndiri. tp.. xdpt upah pun.. hihi

suraya baharun ; xdela.. baju pun xabis shopping lg ni..

ieedaz @ mama_isha said...

Fuyooo semangat tul nk raye yer :-)

fieda said...

seronoknya dia nk raya ye..umah raya..

izz iizza said...

rajin sungguh mengecat rumah...rumah sy dah 5thn x pernah ber cat..hihi