♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, August 30, 2012

Lega.. duit raya masuk ASB

Senang hati ni bila dah setelkan duit raya anak-anak. dah masukkan dalam akaun mamanya.. boleh mamanya shopping sakan.. 

ehhh... takla.. tak baik tau..

Semalam dapat gak ke PNB utk wat akaun ASB untuk anak-anak. Lama dah plan nak wat. baru semalam berkesempatan. start akhir tahun lepas, ASB kan dah dibuka untuk kanak-kanak bawah 12 tahun. maksudnya umur 6 bulan dah boleh bukak akaun. Akaun DIDIK dan WAWASAN 2020 dah tak boleh yer.. dah tutup.

Dokumen yg diperlukan:

-salinan surat beranak
-borang pendaftaran

minimum RM10 pun dah boleh buka akaun..

takyah bawah anak-anak bawah 12 tahun. kalau 12 tahun ke atas je kena bawak.
 


sebelum ni cuma masukkan duit kat maybank
dah ada ni leh la masukkan kat sini
simpanan utk masa depan anak-anak
lepas ni nak bukakan akaun tabung haji lak utk dorg


5 comments:

rieda_ffya said...

bagus la kalo da masok..yg anak2 sy x masok lagi la...x berkesempatan lg..duit raya diaorg pon x kire lg..

•♥• Mrs RR •♥• said...

Salam ayu..

Wahh cptnya dh masukkn duit diorg.. sng hati kn? kita bkk acc amanah saham didik for my son..

tp biler ayu ckp dh tutup tu maksudnya tk bleh bkk yg baru yer? yg sedia ada bleh continue kn? huhu

~aYu~ said...

rieda_ffya,
sy blik dr kampung terus kira duit raya dorg. sementara tgh free kat opis ni, lari jap gi PNB.

•♥• Mrs RR •♥• ,
mmg lega hati ni dah wat akaun utk dorg, manala tau jd apa-apa kat kita nanti.
kalau nak melabur means daftar baru mmg takleh. tp, kalau dah ada, leh je..

♥ Wina ♥ said...

samalah kita ;-)

izz iizza said...

la yer ker..patut sy pernah minta nk buat akuan didik diorg kata dh tutup..x tahu lak asb leh buat tuk 12 tahun ke bawah..