♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Tuesday, August 14, 2012

Buka Pose Seafoooood..

Buka pose di luar lagi. Kalau Jumaat kat ICE ROOM, hari sabtu lak kat seafood restaurant je. Nak makan kat hotel-hotel tak mampu gamaknya. Buffet sekarang ni melampau harganya. Takat nak makan setengah jam je mengenyangkan perut yg kosong, restoran biasa pun dah ok kan...

Berbuka pose dgn family hubby. Dah malas nak masak hujung-hujung ramadhan ni. kita makan luar je.. penat pikir nak makan kat mana. lastnya makan kat tmpat yg sama cam tahun lepas jela.. senang nak order makanan dan dekat je dgn umah. Kol 5 ptg dtg sana dulu utk book meja dan order makanan pastu kol 7 malam baru datang sana balik.

Tahun ni hubby diberi ditugaskan untuk mengorder makanan. tahun lepas SIL yg tolong orderkan. Bila kami yg order,  macam-macam rasa nak order. tgk menu sedap-sedap belaka. tp, kami order cuma yg biasa-biasa kami order kalau makan kat luar bersama. sampai sana je dah siap terhidang makanan. tu pun ada yg tak sampai lagi dah nak abis makan baru sampai..


ikan pari bakar

ikan bawal sweet sour

 tomyam ayam

ada order ikan siakap stim
takde gambar sbb dah nak abis nasi baru ikan tu sampai..

order kerabu mangga, sotong goreng tepung, udang goreng tepung
kailan ikan masin
pastu ada order ayam goreng kunyit tp sampai ke sudah tak sampai-sampai

 
 me.. now..
muka kelaparan dan kehausan

sbb pose ni dah lost 3kg
lagi sikit nak capai berat sebelum preggy
tang lengan tu susah sikit la nak kecikkan..

raya nanti naik balik badan.. huhu


kakak Echa sayang..

ayna yg dah bape gelas air dia minum

seronok dapat makan bersama-sama di luar
kira penutup minggu terakhir pose kami berbuka pose di luar
restoran ni pun esok dah nak tutup utk cuti raya..

gitu jela citernya.. hehe..





16 comments:

Suraya Baharun said...

nampak sedap suma makanan2 nye...memang terliur la tengok..

Mrs Lurve said...

terujanya tgk, seme nmpk sedap!

Karukord Jagau's said...

Halamak..! Lauk nya sedap2 tuuu....
Sy tahun ni blom ada berbuka di luar lgi....berbuka di rumah saja. Tahun lepas byk kali berbuka di luar.

mummycda said...

Ishhh tak tahan..tak tahan tgok lauk2 seafood..ida memang pantang seafood nie..pantang tgok ..kalau makan pulak mau bertambah2......hihihi..

lia said...

wahhh byk gak kurang berat tu..... suka nyer biler baca org turun berat ni...

Nurul a.k.a Riko said...

Sedapnyer...kat restoran mana nie? Nampak meriah ajer lauk pauk yg terhidang. Kecor air liur ahkak.

Kita nie yg dah beranak pinak (read: macamlah anak ramai sangat kan...) Mmg part lengan susah nak turun. Kena rajin buat bi cep or tri cep kalo gi gym huh...huh..huh. Susah nak tone kan lengan...coz mcm ahkak kan...lemak degil bebenor kat situ hehehe.

~aYu~ said...

Suraya Baharun,

mmg sedap. cepat je licin.

Mrs Lurve,

hehehe..

~aYu~ said...

Karukord Jagau's,
bagusnya berbuka pose di umah.

mummycda, betul tu. sy mmg giler seafood.

~aYu~ said...

lia,
ni kejap je lia. raya nanti makan byk sure naik balik.

Nurul a.k.a Riko, ni restoran kat area batu caves. Taman Bolton. part lengan tu kena usaha lebih sikit la kan nak kecikkan..

mummY daniSha said...

wahhh syioknye lost 3kg!sy x lost apa2 la..camne ni huuu

rieda_ffya said...

hai...salam kenal..best nampak semua makanan tuh...segar je dr ladang..

Mama Gee said...

tak sanggup nk tgk lelama....terliooo..hehe

wahh tahniah...byk tu turunnyaa...

Nory Zoulkefle said...

bestnyer berbuka kat luar....terliur tgk hidangan2 tu..

QueeN TerataI said...

skrg ni x larat nk g berbuka kat mana2.. berbuka kat rumah je.. itupun x msak.. beli juga.. sedapnya ikan bakar tu

Rai said...

wahh..menyelerakan..

biasanya macam tu la kan kalau berbuka puasa kat luar..yang sampai awal tu awal sangat sampai masa kita berbuka lauk semua da sejuk.. yang lambat tu sama ada da habis nasi baru sampai atau tak sampai2.. hehe..

♥ ROS ♥ said...

Sedapnyer berbuka kat luar..lauk nmpak sedap :)