♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Monday, July 30, 2012

Time Deko-Deko Umah Bermula

Mood deko-deko umah datang lagi. Setahun sekali je nak deko umah ni. selalunya mmg nak raya je la baru nak hias umah nak top up.. nak cat balik. bosan kalau gaya sama je. 

Plan nak renovate sikit umah kami. Nak pecahkan dinding antara pintu masuk dan ruang tamu. Umah kami kecik je. Ruang pun terhad. Kalau pecahkan dinding tu nampak luas la sikit. Dulu masa tgh renovate nak pecahkan dinding tu tp abah aku tak kasi. Aku dan hubby follow jela. Sekarang ni baru rasa menyesal napela tak pecahkan dinding tu.

Hubby boleh je wat sendiri. Tp, memikirkan tentang habuk, rumah berkecah di bulan puasa ni terus tak jadi. Terpaksala tangguh dulu demi keselesaan anak-anak. Tunggula anak-anak dah besar. Time tu baru leh wat.

Tak jadik pecah dinding, kita cat rumah jela. Bagi nampak lain sikit. Rumah kami ni macam-macam kaler ada. Dah macam taska la pulak. Ruang tamu warna merah, dapur warna purple dan hijau, tak termasuk warna bilik tidur tu.. hihik..

Hubby nak cat warna putih umah kami. Hasilnya walaupun belum siap sepenuhnya mmg membantu nampak ruang lebih luas.

ni sebelum dicat
abaikan bakul baju tu yer
x plan nak amik gambar ni sebenarnya sbb amik sebelum hubby kata nak cat umah


 ni hasilnya lepas cat umah
terang je umah kami
yg belang warna merah putih lom siap lagi
hubby nak try je
tgk la hasilnya camne.. hihi..

18 comments:

mama aleen said...

rajinnya.. :)

~aYu~ said...

mama aleen : bukan selalu pun. ada time gak. ni pun sbb nak raya je. hihi

lia said...

wallaaaaaa best nyer cat umah

~zaira~ said...

syoknya...bila tengok...rasa macam nak juagk deko rumah..cantiknya....

~ Mummy Gee ~ said...

kalu cat warna putih rumah nampak luas

anie said...

Bagus2..rajinnye...

inazamri said...

nampak lebih menarik bila cat putih tu..lebih nampak luas.

Suraya Baharun said...

nampak cantik & luas...:)

mamasuri said...

seronok leh decorate utk raya..
kte dok kl..sewa pulak tu..blik raya pun mmg ke kampung..so deco2 ni mmg takde lah..

Mrs Lurve said...

bila dh cat baru nmpk menarik, ditambah ag dgn cat belang2 tue..i likeee

Mimie_Zatun said...

Rajinnya cat rumah sendiri..

Rai said...

cantik..pandai la awak mendeko deko..

~aYu~ said...

mmg best klu kena gaya kan..

~aYu~ said...

jom deco! umah kecik je.. kena pndai main kaler la.

~aYu~ said...

betul2.. klu mcm umah cik gee cat wrna apa pun ttp luas..

~aYu~ said...

hihi.. hubby yg rajin. sy malas. hik

~aYu~ said...

tq.. tula kan

~aYu~ said...

tq...