♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, July 26, 2012

Marah orang mmg bestkan?

Sabar.. sabar.. ni kan bulan puasa. bulan mulia. tak elok kan nak marah-marah ni. Kurang pahala tu. Peringatan tuk diri sendiri juga. Rasa nak menangis pun ada. Walaupun bukan salah diri sendiri, tp kalau dah kena marah saper la yg tak sedih kan.. Tau sebenarnya dia bkn nak marah aku sorg je.. Terima jela.
Biasalah orang bawahan mesti ada orang atasan. Tukang semak dan lulus pun orang atasan. Jadi, sume salah la.

Yg bawah-bawah ni ikut je arahan orang atas-atas ni. Bkn keje sendiri pun sebenarnya. Dah dalam senarai tugas kan kena ada arahan dari masa ke semasa. Redha jela..

Tanpa orang atasan, siapala orang bawahan.. Begitu la sebaliknya..

Tak payah la nak cakap "saya ni pegawai..." banyak kali. Kami sume tau..


p/s : luahan rasa di petang 6 Ramadhan ni. tak salah kan nak citer kat sini. isshhh.. pening.. pening.. rasa nak makan byk je berbuka nanti.. hehe..

8 comments:

Rai said...

dulu saya kuat marah..tapi lepas marah tu saya malu..kenapa nak marah2 kalau benda boleh diselesaikan dengan cara baik..

so saya dah kurang marah2 dah..

sabar la..bulan ramadhan ni..saya percaya..kalau kita tunjuk muka manis dan berbaik2 dengan orang yg marah2 kita..kemudian dia akan malu sendiri..

Mimie_Zatun said...

Sabar la ye..
Time pose ni perut lapar tu cepat marah agaknye..
Hehe

Mama Janet said...

bawak2 besabo ayu......

kak tini (umialya) said...

moga kurang daa rasa marah tu setelah luahkan di sini

♥ Wina ♥ said...

wina marah anak² je hihihihiii

Suraya Baharun said...

dugaan di bulan pose la tu..diaorg memang selalu macam tu...silap skit nampak..yang kita buat baik sebelum ni tak nampak pun..sabar je la..

~aYu~ said...

Rai : kalau marah xpe tp sampai meninggi suara dan berhayun tangan tu sume lagila terasa hati ni..

Mimie Zatun : maybe la kot macam la dia je yg pose kan.. hihik.

Mama Janet : masa tu mmg ayu sabar je still rileks lagi tapi dalam hati ni dah bergelodak dah.

~aYu~ said...

kak tini (umialya): now dah ok dah.. sy mmg jenis kalau sedih ke geram tulis kat mana-mana. dah ada blog ni tulis kat sini jela. tq kak.

♥ Wina ♥ : hahaha.. samala kan.. marah kat anak-anak je. tupun takde respon pun.

Suraya Baharun : setuju sgt-sgt..