♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, July 5, 2012

Little Caliphs Sports Day

First time tgk anak bersukan. Mmg teruja sgt. Camne la Echa nak lari yer. Dia kata dia masuk acara letak buah dalam sudu. Pastu kena pass dgn kawan. kat umah pun siap mama papa dia ni suh tunjuk dan practise lagi. hihik..

Kat kawasan umah kami ada gotong-royong dua hari sabtu ahad. Hubby adalah org kuat utk program ni.  Memandangkan sabtu dia dah penat lelah, so ari ahad dia nak gi tgk Echa la. Anak pertama mestila taknak lepaskan peluang kan..

Sukan ni wat di dewan sekolah klang gate. Konsep ala-ala kampung. sure la games pun ala-ala kampung kan.


Sampai je mood dia ok je..
kena pastikan mood dia hepi

 

bawak gak si kecik ni
sian lak nak tinggalkan dia umah mertua
lagipun wat kat dewan
kalau kat padang mmg tinggalla


boleh tgk Echa kat luar
elok je main dgn kawan-kawan dia
risau mama ni

my little girl

Ayna bagi lepas je kuar
puyela seronok dia berjalan sana sini



Echa... Echa... Echa..

utk 5 tahun main dua acara
susun tin dan bawak buah pinang dalam sudu
 
abis dah..
yg penting sume dapat hadiah.. hihi

 sebelum balik bergambar dgn kawan-kawan dulu
 
mama-mama

good job Echa! okla walaupun echa tak lari tapi berjaya habiskan games
mama happy sgt dan terharu tgk Echa dan kawan-kawan
mama time kecik dulu plg tak suka sukan tau


5 comments:

anie said...

kebiasaan mak3 akan teruja dulu dari anak2...heheh..sama la kita..xcited tgk anak masuk sport...

izla said...

yeay..echa menang dapat hadiah.
aiman punya hari sukan sabtu depan. kat dewan jugak. camne lah gayanya tu.

QueeN TerataI said...

little caliph kat mana ni yer? ok x little caliph nie? sedng cr tadika yg sesuai utk anak tahun depan :)

~aYu~ said...

anie : betul tu. parents yg sibuk jerit-jerit nama anak.. mmg happening tul dewan.. hihik

~aYu~ said...

izla : hehe... sume dapat hadiah medal dan buku.. kira okla sbb parents bayarkan.. hihik.. sure aiman lari laju kan.. echa jalan lenggang kangkung.

QueeN TerataI : tadika little caliph di sri gombak. awak area mana sbb dia ada byk cawangan. so far alhamdulillah Echa dah hafal alfatihah dan beberapa surah pendek. kaler pun dah cantik xcam dulu. we oll pun bg time lg ni sbb dia xpandai kenal huruf lagi la.. kena tunggu lagi utk tgk dia puye progress..