♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Monday, July 16, 2012

Ho Chi Minh Vietnam - Part 2

Dah settle luggage, kita lepak dulu kat sini. Perut dah kenyang tp nak makan gak. Makan bihun sup je. Aku dan hubby seat lain. Cuma selang sebaris je sbb hubby booking lambat. Memula dia xnak ikut, pastu nak ikut lak. Tp dia lak yg dapat flight murah sbb kebetulan ada promotion lak time tu. Kami amik pick up seat utk pegi balik tambah RM12. Bookkan utk hubby pun seat belakang aku je. dengan harapan takde orang kat sebelah dia..




kalau Echa ada ni sure dia yg plg excited
tetiba sayu hati lak tinggal dua beradik tu..

time nak fly, hubby dok belakang
biler dah kat atas, dgn pantas kutukar dok sebelah dia sbb kat tgh tu kosong.. ;)

ikutkan tak la lapar sgt tp sbb pk kang dah sampai sana tak dapat makan
nak order nasi lemak dah abis
ada mushroom pizza je


view dari atas
nampak dah kepadatan bangunan kat vietnam ni.. 
mmg padat sungguh

Alhamdulillah.. selamat sampai di  Tan Son Nhat International Airport. Kena ngadap imigeresen sana lagi. Tp, sini cepat je cek.


amik teksi dari airport
terus ke kaunter
dorg pun dah letakkan harga teksi
takdela kena tipu ke apa 
kena amik 2 teksi 
kuar dari airport ada tol 10000 dong bersamaan RM1 lebih je
 tu kami kena bayar
abang yg naik 1 lagi teksi takde lak kena bayar
pastu kena bayar tips lak kt abg driver tu.. hmmm...

mmg tak pandai kalau bawak kete belah kiri ni
serius pening tgk jalan yg bersimpang-simpang dgn motor yg byk
takde traffic light atau dorg mmg tak ikut traffic light??
mmg dengar bunyi hon je
motor pulak main cilok sana sini
adeehhhh... sampai kami byk kali menjerit takut berdentum.. aduyai..
mmg safety kurang kat sini
salute tul kat driver sini mmg terer drive

belah kiri laluan utk motor saja..
helmet pun separuh je 
kat Malaysia kan dah kena banned
tp we oll borong gak helmet camni
pakai utk naik motor dekat area umah dan utk naik basikal.. hehe


bersambung lagi..

5 comments:

izzah said...

bestnyer pegi ho chi minh...teringin nk gi sana sbb AA buat promotion ni...akak pegi dengan ajen ke main aci redah jer?

~aYu~ said...

izzah : promotion AirAsia Januari dpm mmg murah.. gi sndiri je main redah.. klu nak gi mana-mana mintak pihak hotel je uruskan.. lagi senang nak budget. :)

aiDieNa said...

Wah.. seronoknyer tgk tmpt orang.. apa barang bawak balik utk meniaga tue??

~aYu~ said...

aiDieNa : kak pah..ada la barang baik nak bisnes ni.. hihi.. nanti sy bgtau yek..

Anonymous said...

It's amazing to visit this website and reading the views of all mates on the topic
of this paragraph, while I am also keen of getting knowledge.


My weblog :: Las Vegas Appliance Repair