♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Monday, July 16, 2012

Ho Chi Minh Vietnam - Part 1

Trip ni plan sebulan yg lepas time tu we oll kat terengganu. Mmg plan nak gi tahun dpn tp sbb dah ada yg nak pegi awal ni teruja gak la nak ikut. Abang dah pegi cuti sekolah mei aritu. Dia nak pegi lagi nak amik stok barang dia yg dah order. Nak try bisnes la kecik-kecik kat sini.. hihi..

Memula hubby taknak follow. Selang seminggu pastu dia nak follow lak. Ralat sgt sbb xbwk si kakak Echa. Rasa cam tak berbaloi je sbb pegi pun 1 malam je. Kang dia penat lak sbb sure we oll nak kejar masa beli barang. Mmg leceh kalau nak shopping barang kalau bawak anak kecik. Lagipun gi 2 hari 1 malam ok kot nak shopping barang tanpa anak-anak. Tinggal pun 1 malam. Kalau lama sedih gak nak tinggal.


sori kakak.. mama dan papa tak dapat bawak kakak skali
we oll terpaksa tipu dia kata mama dan papa work
mama dgn boss mama
papa dgn boss papa

next time mama papa bwk kakak dan adik yer..

Flight kol 12 tghari. Tang ni dah rasa rugi. Tp, dah nak tiket murah amik je la yg tu. We oll bwk kete sampai LCCT. Nak try parking kat sana. Takyah la nak kena naik bas dgn beg yg berbeg-beg ni. Berkumpul kat umah parents dulu..

Trip ni yg join, abang, wife dan sorg anak dia, kakak dan hubby, dan aku dan hubby. Tujuh orang..


kami tukar duit vietnam dong kat sini utk bayar duit taxi di airport
kat sana leh pakai USD gak
duit kita RM pun leh guna
nyesal lak tukar USD byk

Sampai awal umah mak, dorg pun xsiap lagi, kami klik-klik gambar dulu..
 
ameera anak kakak
sian dia kena tinggal
tak leh BF satu malam

ni pun anak kakak

abang Adam cakap nak tgk flight mama dan baba camni

Yaya yg tau mama dan baba dia nak naik flight
tp, we oll ckp xleh budak-budak xleh ikut kang kena tahan dgn polis.. hehe

Pas breakfast kami pun terus gerak ke LCCT. Redah jem sbb time peak hour orang masuk opis. Sampai LCCT jam 10 pagi. Awal lagi.

belum pegi dah berbeg-beg
tu pun sume beg kosong
dalam beg ada beg ada beg lagi.. huhu

first time cuba check in kat kaunter tanpa perlu beratur, cuma masukkan no booking, dah siap. tinggal nak masukkan luggage je. 



me + hubby = honeymoon.. huahuahua....



sambung lagi Part 2..

2 comments:

Mira Adzlia said...

hihi..sronoknye g vietnam :)

~aYu~ said...

seronok klu nk shopping je mira.. kalu jenjalan tu tak best kot.. ;)