♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Tuesday, June 12, 2012

Jalan-Jalan Terengganu - Day 1

Dah abis cuti sekolah kan.. bermula lah rutin biasa kalau anak dah start sekolah ni.. dah ujung cuti sekolah baru ada kesempatan bawak anak-anak jenjalan. tu pun last minute puye plan. cuti pun mintak last minute gak. survey sampai pening kepala mana nak pegi. utara? selatan? timur? plan nak gi arah utara tp anak sedara yg patutnya start belajar uitm sana balik ari Sabtu lak.  plan kalau kat sana nak jalan-jalan dgn dia sekali dan jumpa kawan baik aku kat sana.. rindunya kat dia.. next time la we oll gi sana. utk cuti sekolah we oll decide gi arah timur. TERENGGANU...


singgah breakfast kat Bentong

Sbb booking last minute, hotel byk yg dah full. pulak tu rate cuti sekolah naik melambong. Rate hari biasa RM130 tp utk cuti sekolah RM238.. amik ko.. huhu..

Aku suka booking byk hotel. compare mana yg murah.. mana yang best. dapat book 3 hotel. yg lain byk yg full. Yg penting nak ada swimming pool..and betul-betul kat Kuala Terengganu.

Yg paling murah RM115 tp kat Qurata Riverside. Chalet ala kampung. mmg best. tp spoil sbb swimming pool dia kotor. Nasib baik we oll tak terus check in. Just jenjalan area chalet je. Satu lg hotel Ming Star Hotel tp xde swimming pool. Lastnya we oll gi Hotel Tanjong Vista yg ada swimming pool...Mmg best hotel ni. Makan pun sedap..




view dr tingkap hotel

nak jalan-jalan cari makang

nak jalan kat pantai batu burok tp ujan lak

meriah tul kat pantai

taktau nak makan malam kat mana. lupa nak taye kat member kat sana makan mana yg sedap..

makan kat sini mmg mahal. we oll makan pun ala kadar je. 

utk we oll makan je dah RM25.00
ikan xde..
cuma amik tomyam, sotong dan telur je..

Pas makan gi Dataran Shahbandar. ada ala-ala uptown kat situ.  sbb boring dan ujan we oll pun balik hotel. Tgh naik lif nampak dua org staff hotel bwk chicken chop. sedapnya... we oll pun terus kol tanjong cafe. room delivery.. hehe..

chicken chop satu set RM16.00
Echa ouye faveret food
licin dia makan
sedappppp... 

kalau gi mana-mana hotel, mesti kena cabut wire phone ni..

malam tu terus tido
syoknya lepak dalam bilik hotel sbb sejuk
kat luar tu panas berbahang sbb laut kan..

esok macam-macam agenda we oll..

 

3 comments:

lia said...

rindu nyer nak balik t'ganu tp x tau nak tinggal mana da skng hu3

Mama Janet said...

ckp n ayna jgn main talipong

~aYu~ said...

lia : xde member kat sana ke? kalau xde, kena tido hotel la kan..
Mama Janet : budak tu x makang samang la.. haha