♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Monday, June 18, 2012

HP Masuk Air

Semalam ari yg kalut. Dahla hubby pagi-pagi dah gi gotong-royong utk pos kawalan KRT, dua heroin kecik Echa dan Ayna wat hal pulak. Si kakak tumpahkan air nescafe kat peti sejuk. so, kenala lap setiap tingkat peti sejuk tu. Si adik tumpahkan nasi kat atas carpet. Ok.. kena sapu balik carpet tu yg dah 2 kali sapu. 

Time Echa mandi, aku tgh masak pastu si kakak jerit cakap Ayna masukkan hp mama dalam air.. Lagila haru.. terus amik hp dari tangan Ayna. offkan hp pastu keringkan cepat-cepat. sedey sgt time tu.. ni baru namanya hp masuk air kan..

Nak kena repair hp ni sbb keypad pun byk yg shot.. skrin pun kejap ok kejap xok. Tp, yg syoknya sebelum ni speaker yg kalau org kol xdgr jelas suara aku, bile dah jadik gini, terus dengar clear la pulak.. tu aku terima kasih kat Ayna.. hihihi..

Mmg ada plan nak beli hp baru. Kira nak pakai dua hp la. Yg pastinya bukan brand nokia sbb skrg ni mmg pakai nokia. taknak blackbery sbb xminat, iphone pun xnak.. so, samsung?? hmm.. menarik gak kan.. aku suka surf internet kat hp, suka download games bebanyak. so, rasanya macam nak beli SAMSUNG SMARTPHONE je..


 SAMSUNG SII?

SAMSUNG SIII?

SAMSUNG NOTE? 


tp, rasanya yg mampu beli Samsung SII je kot..


5 comments:

kakcik said...

Kakcik masih guna Nokia C3 yang suami bagi. Jadilah. :)

lia said...

masih pakai N82 lg ha3... BB pon opis punyer ;)

~aYu~ said...

@kakcik : nokia C3 pun dah ok. gambar pun cantik kan..
@lia : sy guna nokia E72. gambar terang dan cantik. tu yg sayang kalau jual.

izla said...

handphone saya letak kat bahagian atas, anak2 susah nak capai. kalau tak mau dibaling lah, gigit lah, tekan2 lah

~aYu~ said...

@izla : sy lak mmg jenis letak merata-rata. pasni mmg tobat xnak letak merata dah...