♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, May 31, 2012

Pameran Raja Kita

Hari keempat di bangunan baru. Perasaan? masih lagi tak caya yg kami dah berpindah meninggalkan bangunan opis lama yg mmg happening.

hehe.. ni time nak gi breakfast.. jenuh pk nak makan kat ner..
xde cafe..
nak makan kenala drive.. so, yg tak bwk kete ni kena wat muka xmalu tumpang la sape-sape..
termasuk diri sendiri.. hehe

opis kami
dulu tempat ni jadi kawasan larangan masuk 
dah jadi orang istana la pulak.. 
peluang utk kami menjelajah seluruh kawasan tp mmg dah byk kali kena warning dgn abg polis dan org istana
hati-hati.. hmm..

kebetulan ada Pameran Raja Kita yg dianjurkan oleh jabatan Muzium sempena aktiviti cuti sekolah
ramai gak tourist dan org ramai yg datang tau
meriah kawasan istana ni

pameran ni bertujuan untuk memberi peluang orang ramai melihat kawasan dalam istana, 
alat kebesaran diraja, baju istiadat.. 
tp cuma dalam kawsan balairong saja..
mendekatkan raja dgn rakyat jelata.. 

pameran sampai 15 jun 2012 
masuk free
yg bawak kamera kena bayar RM3.00

 




ada lak yg menyelit kat belakang tu yer.. hikhikk..






tu jela kisahnya..
seronok dapat masuk sini
biasanya dapat tgk kat TV je kan..

8 comments:

izla said...

best best.. tak pernah sampai pon sini..
:)

~aYu~ said...

izla : kalau opis ayu tak pindah sini pun mmg ayu tak sampai pun kat sini.. :)

Qhaifa Nur said...

banyak kali dah ajak hubby datang sini, belum berkesempatan lagi...

~aYu~ said...

Qhaifa Nur : o ye ke.. pegi la sini.. time ni la peluang nak jenjalan dalam istana.. :)

Mama Miraki said...

hehhe gi breakfast tu kul berapa ehkkkk...nampak cam matahari dah tegak je...hehehehhee....

~aYu~ said...

mama miraki : nak gi breakfast tu kol 7.40am. Skrg ni kan kol 7 pg dh terang mcm kol 9 kan.. Saja tau... Hahaha..

mamasuri said...

best jugak masuk sini kan...
arwah nyang sy dulu orang istana gak..
tp bukan kerabat...orang2 bangsawan..
mmg lain adatnyer...arwah nyang sy mmg tak reti masak..hehhe..nak makan pun mesti nak makan makanan mcm ikan2 mahal jer...huhuhu...tp dia baik sgt..n lemah lembut sgt...

~aYu~ said...

mamasuri : best kalau dgr citer dr org istana ni.. mcm-mcm pengalaman.. seronok dgr.. dia dh biasa makan makanan yg dah siap hidang kan..