♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Saturday, May 19, 2012

Misi Gagal! Cuba Lagi!


Sesungguhnya aku GAGAL!
aku tak berupaya nak melawan nafsu!
uikkk... ahahaha..

sebenarnya aku dah tekad dah telah melancarkan satu azam dan misi dan visi
5 HARI TANPA NASI!

tp.. cuma leh tahan 3 hari jek..
sbb aku terliur dgn rendang daging kat cafe opis..
terbayang sedapnya kalau dapat makan dgn nasi lemak akak tu yg mmg sedap terangkat

akak cafe tu yg BERSALAH dalam hal ni..

pastu balik umah MIL masak asam pedas ikan pari.. 
mesti la syok kalau makan dgn nasi pastu taruk kuah bebykkan..
MIL yang salah? eh.. tak aku yg SALAH SIKIT JEK.. ahaks..
pastu hubby tarukkan nasi kat pinggan aku.. 
aku taknak la jadi isteri derhaka.. 

so... misi kecundang..

will try again next time@ next month@next year.. huahuahua..



p/s : oh ya.. lupa nak bgtau sbb taknak makan nasik ni of course la nak slim walaupun skrg dah slim.. 
malas nak diet atau nak exercise.. apa-apa jela.. :p



10 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

nk diet ke? bilala ila nak diet nie

~aYu~ said...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF): nak diet tp malas nak bersenam.. tp nak makan gak.. hehe...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

mmg susah utk diet x mkn nasi,
mmg kena nekad betul..
xpelah mkn boleh tp kuantiti sikit..
ecehhh..ckp mmg senang, eija sendiri pun x pernah berjaya utk control mkn..hehehe

~aYu~ said...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY : hehe.. bln pose la kan baru leh slim..

inazamri said...

hihihi...jgn putus asa cuba lg lain hari.akak pun tgh diet gak tp selalu jd diet yoyo..takleh ctrl nafsu mkn ni,

Anonymous said...

umur 2 bulan dah makan bubur nasi..tetiba selepas 20 thn makan nasik...soh makan oat jea untuk menu harian...mmg tak jalan lea tekak nie...makanya menu lemak cili api, nasi beriyani, rendang...melambai2...mmg tak tahan...(hehe..alasan untuk cik som lea.. )

anie said...

wah...sama la kita say no to rice...
tapi pagi tadi da bedal nasik lemak lg..huhuuhu....
semoga kita berjaya kan...caiyok..caiyok ;)

~aYu~ said...

inazamri : haha.. tula mmg semangat dah hilang.. diet pun xmenjadik.. kena pose kot baru leh maintain slim.. hehehe..
Cik Som : tul la tu.. dr kecik dah diajor makan nasi, pastu dah besar baru nak ajar takleh makan nasi.. mana nak jadik kan..

- dieyana - said...

3 hari ... hampir berjaya dah tu..hihkihk..tak pe lah, nk buat lagu mana, dht erliur...insya-Allah, lps ni, cuba lagi...5 hari..insya-Allah....biasalah, terpengaruh dan mempengaruhi tu utk org diet ni..ihkhihk

~aYu~ said...

anie : heheh.. tula susah betul nak tahan godaan ni.. nxt time kita cuba lagi yek..
- dieyana : tula pasal.. dah sekeliling kaki makan. so mmg kuat betul dia puye cobaan dan godaan tuh.. hikhik