♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, May 9, 2012

Genting Highlands Pulak.. ehehe

Tak abis-abis citer pasal jenjalan we oll ni. Aku dan hubby mmg kaki jalan.. lagi-lagi dgn anak-anak.

Weekend lepas hari ahad, mmg takde plan nak ke mana-mana. Boring pulak kalu dok umah lagpun sume keje dah setel. Sebelum kuar breakfast siap-siapkan barang dan baju anak-anak. Plan pas breakfast kat luar nak terus kuar jalan. tp stil xtau nak ke mana. We oll mmg camtu suka main redah je. Takde plan-plan.. Tp, serius.. mmg bosan jalan-jalan kat KL ni. 

Hubby pun jalan ke mrr2 pastu masuk je simpang tol karak. Hubby pun cakap "kita gi Genting ok tak?".. So, we oll pun terus ke Genting. Singgah jap kat Genting Sempah sbb aku dan Echa nak gi toilet. Setel je masuk kete hubby cakap mak dia kol. Taye pegi umah kakak dia kol bape. ahh.. sudah.. boleh lak hubby tak perasan SMS kakak dia yg ajak makan umah dia sempena anniversary mak dan abah. Pulak tu mntak we oll beli kek lagi.. huhu.. takpela,. nasibla singgah kat Genting Sempah lelama kalau dah sampai Genting atau dah naik jauh lagi mmg tak dpt la join.. so, hubby pun u-turn balik Gombak..

Kalau baca msg tu awal xde la we oll gi mana-mana and sempatla aku masak sikit kan.. hehe.. ni bawak diri jela.

Beli kek kat Bakers Cottage  terus gi umah  kakak hubby. Umah kami dkt-dkt je pun. Time tu nak dkt kol 1 ptg.

Anniversary abah dan mak ke-32 tahun
moga abah dan mak kekal bahagia hingga ke hujung nyawa dan ke pintu syurga
we love both of u sooooooooo muchhhh

majlis makan-makan ni cuma utk family we oll je
kakak dan hubby masak ikan keli masak lemak cili api yg sgt sedap

Kol 2 ptg we oll pun balik. Nak balik umah kang tido sampai ke malam. So, hubby ajak naik balik Genting Highlands.. hehe.. ala.. umah kami ke Genting tu cuma 40 minit jek. Kalau hubby yg drive 30 minit dah sampai. Kol 3.00 dah sampai.

We oll cuma nak main games INDOOR je. Parking pun kat dalam hotel dan free parking. Terus je sampai kat INDOOR theme park.



Happy when she are really happy

beli tiket dulu kat kaunter tiket

utk adult RM30
utk teen/child RM28

Ayna xpayah bayar sbb tak cukup ketinggian..

pastu tukar kat kaunter wristband

kena tukar tiket kat kaunter ni utk dapat pelekat kat tangan tu..

Echa tgh beratur nak naik Carousel
ramai yg beratur nak naik ni

Echa seronok naik Carousel ni
kalau Ayna nak naik kena bayar RM8.00
tp mana leh lepaskan Ayna ni.. kang dia kuar dari kete tu kang..

utk kanak-kanak boleh naik yg mmg khas utk dorg la
Carousel
Ride De Paris
Junior Bumper Car

abis je terus beratur kat sebelahnya nak naik Ride De Paris
ha yg ni parents pun leh join gak


 weee... hehe..

time we oll gi sini byk gak yg tutup mungkin sbb renovation kot
macam Rio Float, Monorail..

we oll pun naik la Reindeer Cruiser
yg macam kete Rusa tp pusing satu pusingan
yg slow jek.. mmg membosankan.. haha..



boring sbb pusing kat situ je and tersgtla slow..layan jela labu..

pastu naik Mini Train gak..takde gambar pulak 
ala.. train yg pusing-pusing satu pusingan tu
mmg macam main kat funfair tu..
hubby memula xnak naik tp aku paksa gak.. hehe

pastun jenjalan dalam tu
kat situ byk gak kedai-kedai baju dan kasut
ada sales 50% lagi
tak masuk pun sbb xde budget utk itu.. 

nak naik Dragon Coaster
roller coaster la
yg ni Echa leh naik
tp time tu tutup sbb dorg nak rehat sampai jam 6 ptg

jenjalan lagi tgk show kat pentas situ
pastu lalu kat 4D Motion Master
sbb Echa lepas ketinggian 107cm so hubby dan Echa jek masuk

Ayna kenala tinggal dgn mama

kat luar pintu masuk 4D motion master tu xde pun tulis waitiing time bape minutes
skali hubby cakap dalam tu beratur dah bengkang bengkok and 40 minutes waiting time


so.. aku kat luar ni kena jaga Ayna dkt sejam
nasib baik Ayna good girl.. baik je tp penat la nak layan dia berjalan

Ayna tak confident jalan sendiri
mesti nak kena pegang tangan dia



sy tak caya yg mama cakap sy xcukup tinggi
sy nak ukur sendiri
erkk.. mmgla sy tak cukup 76cm..

hampir sejam tunggu papa dan kakak echa ni
kat luar ni dah sejuk sangat

lepak dalam jap la
ada lak show time tu


woowww.. show dancer ala korea 
seksi sgt-sgt
ada yg pakai spender je tau
terbeliak mata laki-laki kat situ.. ekeke..

kol 7 malam hubby kol kata dah setel dah
so, jumpa kat pentas tu
tp, time hubby sampai show gadis seksi dah xde
tak sempat la hubby nak cuci mata kan.. kesiannnn..

hubby citer pasal 4D motion Master
dia kata mmg saspen la
tp, x macam Transformer 4D ride USS lagi best


First World hotel
dulu kan time baru kawin kira still berdua la penah tido sini 3 atau 4 kali
next time pegi lagi nak check in hotel la
penat leh rehat dalam bilik pastu sambung jenjalan dalam tu lagi 
macam-macam ada kat sini

Echa yg kelaparan
sebelum balik makan KFC dulu
nanti sampai umah terus tido takyah nak singgah makan lagi
KFC kat atas ni mahal
RM17.00 utk snack plate

ada staff situ yg baik hati nak snapkan gambar we oll
tak macam kat USS, staff dia mmg amikkan gambar
kat sini kenala amik gambar sendiri

pastu kat sini ada masuk kena bayar
macam Rpley's believe It or Not
nak masuk tgk pameran kena bayar RM22.00 utk dewasa
budak-budak free

tak best la sbb kita dah bayar 
patutnya leh la masuk sume tempat kan..

Kol 8.00 malam balik umah sampai umah dkt jam 9 malam..
pastu tido awal sbb nak keje esoknya..

minggu ni taktau lak sesat kat mana lagi
ada wedding kawan
 abis daa..

8 comments:

- dieyana - said...

bestnya ke tempat sejuk..(masih sejukkah genting?) ada rancgn nk bawa anak ke genting tapi belum kesempatan....

Mimie_Zatun said...

seronoknya family vacation ni..
salam perkenalan..

watyz said...

wa...sume citer pasal g jenjalan... seronok nyer!

Azhariah Zuber said...

x pernah bawa anak ke genting. nak try lah. mcm best

~aYu~ said...

- dieyana - : masa ktorg pegi tak dela sejuk sgt.. tp bila malam boleh tahan menggigil lak..
Mimie_Zatun : salam perkenalan.. thanks follow sy. :)

~aYu~ said...

watyz : hehe.. bole la kan dr takde citer.. ktorg mmg suka jenjalan cari pasal..
Azhariah Zuber : seronok gi sini.. macam-macam games utk anak-anak.. try la gi sini.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kalau kat indoor kena tgok kepadatan manusia , kalau penuh mmg ila larik pg outdoor hehe

~aYu~ said...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF): huhu.. betul tu. kat indoor pun time tu kena beratur pjg gak..