♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling!! ♥

Monday, May 7, 2012

Cuti Budget @ Sg Congkak

Citer aktiviti Hari Pekerja lepas.. huhu..

Cuaca yg panas rasa mcm nak terjun sungai nak sejukkan badan. Bil letrik bln lepas mmg melambong naik tak macam selalu. 

Ni idea kakak yg ajak bersuka-ria di tepian sungai. Takde plan apa aritu, so we oll ON jek.

Cuti-cuti budget. Sbb budget sume dah lari ke Singapore.. huhu.. cakap dgn hubby. Yela family abang cuti kat Singapore, family ayg cuti kat Sungai Congkak jek.. heheh.

2 ari sebelum tu hubby kol owner chalet/pondok ni konon nak booking la. dia kata ok and mntak datang awal pagi.

We oll pun gerak la sampai sana jam 8.30 pagi. Dah siap bawak makanan. Aku wat nasi lemak dan ayam goreng. Sampai sana je tgk dah ramai org kat situ. Nak parking kete muat dua kete je lagi. 


sekali sampai tinggal 2 je chalet yg ada kipas
kol pakcik owner xangkat
yg we oll booking tu mmg xde gunanya
mmg hampeh je
nasib baik dtg awal, kalau dtg lambat alamat mmg terpaksa amik yg xde kipas la

kalau yg ada kipas tp xbermalam harganya RM50.00
kalau xde kipas RM40.00
bg aku mahal kalau nak dibandingkan dgn hotel Ah Tong ke rumah tumpangan Mesra..
sbb takde toilet, TV..
tp sbb nak selesa sikit dari psg khemah je kan
so, layan jela

ni chalet yg we oll sewa
amik 1 chalet sbb tak ramai pun join


dari beranda chalet
ramai gak yg mandi kat sini

mamat yg jaga parking kat situ
wat hal la pulak
parking RM3 utk kete
tp dia kata cuma kete first je kena bayar
kete family lain takyah bayar

tp, bile abg ipar sampai, hubby pun dah ckp dgn mamat jaga parking  yg tu family we oll
tp dia gigih nak mintak bayar parking gak

padahal sebelum tu dia dah cakap dah yg parking free utk kete berikutnya
boleh lak dia cakap lain 
dia kata kete first je free, kete family lain kena bayar
ABIS YANG KO MINTAK DUIT PARKING KAT WE OLL TU APASAL!

malas nak layan lelama mamat parking ni, we oll blah je
hampir nak potong mood nak mandi tau



Ayna yg cuma bagi kaki dia main air terus basah satu badan..

gaya mcm mandi kolam je anak-anak ni

pose amende ni?? kihkih
malas nak membasahkan diri sbb leceh dan memenatkan nak kena uruskan diri sendiri dan anak-anak lagi
so, standby utk uruskan anak jela
hubby je yg layan anak-anak mandi




mama kesayangan..
dari tak mandi, jadi mandi pulak
seronok mamaku ini kan

memerhati je anak dan cucu mandi
ayahanda kesayangan



baby Dahlia Aqilah
datang sini je sambung tido
pastu bangun, pastu nangis, pastu tido.. huhu..

leh lak tertinggal meja lipat
kenala susun makanan kat sini
menu aritu Nasi Lemak ayam goreng, spaghetti meatball (kakak wat), sandwich, sardin


nak berenang mandi pool la bro

kat sini ada toilet
sekali masuk 50sen
dilarang mandi (konon tak nak air bertakung)
kalau mandi gak korg tau ke
kalau tau mesti sbb korg intai
mandi je.. hehe.. mood jahat ni sbb geram..

aku taye kat mamat yg jaga parking merangkap jaga chalet dan jaga toilet
abis yg sewa chalet ni still kena bayar 50 sen gak ke

dia kata bayar utk kali pertama je
lepas-lepas tu takyah bayar la

sampai ada yg malas nak tukar baju dalam toilet sbb dorg mintak duit
takkan la tiap kali nak masuk je nak kena bgtau yg we oll sewa chalet situ kan..

hmm.. mmg cakap xserupa bikin tul..

lps puas mandi terus kemas-kemas nak balik
pastu dgr adik cakap ada ular
pastu dgr suara adik ipar cakap ULAR.. ULAR..
we oll pun berlari kat beranda nak gk ular tu
nampak ular tgh berenang dalam air..
eeeeiii..

tu yg bulat tu..
eeii geli lak. nasib la we oll sume dah setel mandi dah nak balik dah

terus dorg yg mandi tak jadi mandi dah..

org yg sdg mandi memula wat taktau je
tp biler tgk we oll yg dah kecoh ni terus dorg pun naik atas batu.. hikhikhik..
pdhal sebelum tu dorg puye la bising

kol 3 ptg we oll pun check out
 sampai umah je hujan selebat-lebatnya
alhamdulillah we oll tak stay kat situ lelamakan..

begitula kisahnya percutian setengah hari we oll.. hihi..



4 comments:

izla said...

wahh bestnya..
dh lama x mandi air sungai..
tapi risau pulak tengok gambar ular tu..huhu

~aYu~ said...

izla : ayu kureng sikit mandi sungai ni.. tula ular tu mmg wat spoil mood jek nasib baik dah settle mandi..

Anonymous said...

boleh sy taw ape no tepon pak cik tu.. sbb no dia da ilang dlm hp, sllu sblm pegi booking dulu.. ley x tolong sy ;)

~aYu~ said...

@Anonymous alamak.. sy guna hp lain.. no tu xde lak..sori yer..