♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Monday, April 30, 2012

JB - Universal Studio Singapore : Lunch & Donkey Live Show!

Sebelum teruskan misi jelajah USS ni, kenala isi perut dulu.. Kita yg besar ni lapar yg budak-budak ni lagi la lapar kan.. lagipun time breakfast dorg tak makan apa.

Lepas je show SHREK 4D kat belah kiri akan jumpa satu restoran Goldilocks nama dia. Kat pintu luar ada signboard dan ada logo HALAL. Tu yg penting tu kan.. sbb kat sini byk yg tak halal. kena hati-hati la.

Ni mmg menu western. ada ayam goreng, burger.. Kami order set ayam goreng original. utk Echa amik kids meal puye yg siap ada bekas lagi.. sgt comey..


 bekas biru utk Echa
leh la Echa guna utk bekal bawak gi school

resit hilang pulak
so, tak ingat harganya baper
tp, total ktorg makan rasanya dalam 30 dollar.. 
kira okla kan..

ayam goreng dia sedap la gak ala-ala mcDonald puye ayam
mungkin sbb tgh lapar kot
prefer yg original rather than spicy sbb yg spicy mcm hangit dan rasa sgt dia puye rempah


utk Ayna suapkan dia potato wedges dan roti
banyak tul dia makan

set Echa puye ayam dgn potato wedges
licin..

Berdepan dgn restoran ni ada Donkey Live Show. tgk waiting time ada 5 minute. so, we oll terus masuk dalam.
 
 Echa nak amik gambar patung ni


panas terik yg amat
nasib bawak payung

masuk je ada pentas kecik
dgr dulu celoteh pengacara yg kelakar


MIL duduk kepenatan..

Pastu masuk dalam ada pentas besar.. Hampir sume show kat dalam USS dilarang amik gambar atau video. So, takdela gambar dalam tu..

Donkey Live Show ni cuma dengar donkey ni menyanyi, menari dan berkomunikasi dgn kita jek. 

Tips kalau nak masuk jgn duduk kat barisan depan atau tempat yg pengacara tu leh lalu tau.. Sbb nanti akan jadi mangsa pengacara tu utk berbual dgn donkey tu...

Time tu we oll leh lak duk kat barisan depan. Luckily tak jd mangsa.. huhu..

Pastu kami ke The Lost World..

1 comment:

Anonymous said...

Your website traffic can be skyrocketed also it may even
help you to get more natural backlinks. Module 8 Rank Tracker: Keep track of several sites and webpages, as well as
their rankings throughout all major engines like google.

If you may were targeting 'rabbit hutches' along with your page was ready pricing your page URL might be; '' a lot friendlier, and effective
URL.

My page: magic article rewriter