♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Monday, April 30, 2012

JB - Universal Studio Singapore : The Lost World & Water World

Cuaca yg panas sgt tak selesa nak berjalan tapi hati dan kaki nak cepat-cepat jelajah sume tempat. Masa pun sgt suntuk. Tgk show utk Water World jam 3 ptg so jenjalan dulu kat Jurassic Park.

kat belakang tu ada pancuran air
kalau kanak-kanak nak mandi leh la
Echa takde lak nak mandi.. seelamaattt..

 
beratur nak naik Dino Soarin


uuiihh.. terbakar kulit..
saja layan bagi Echa hepi
hubby pun naik gak
Ayna x naik so mintak MIL jagakan

ada Jurassic Park Rapids Adventure

 yg ni kanak-kanak leh naik
tp, we oll malas lak nak membasahkan diri naik benda ni

Ok.. dah kol 2.40 ptg.. Show utk Water World start jam 3 ptg. Ramai dah beratur..Letak stroller kat tempat stroller. Jgn risau kat sini mmg ada tempat khas utk letak stroller dan tak hilang. Konfiden je kan.. Sbb we oll park stroller sekali dgn beg (ni time nak naik Dino Soarin.. takkan nak naik dgn beg sekali). Alhamdulillah.. tak hilang pun. Mungkin ada staff dia jaga kot.

Water World show time..

Masa mula-mula masuk risau takde tempat duduk sbb ramai sgt yg kerumun nak masuk. Tp, dalam tu puyela besar macam kat stadium nak tgk bola. 

Tips kat sini, kalau taknak basah jgn duduk kat bhgn depan iaitu zon biru dan zon hijau. Zon Biru sure akan basah kuyup. Kalau Zon Hijau pun sama akan kena tempias sbb para pelakon akan sembur atau siram air dkt dua zon ni.. Nasibla ada baca pasal ni siap-siap.. hehe

Nak selamat  sila duduk di bhgn atas atau Zon Merah. Leh gelakkan org kat bhgn bawah.. huahuahua..




sgt best dgn pelakon-pelakon  yg lasak dan lagak ngeri betul
ada aksi tembak-menembak
letupan.. aksi jet ski 
mmg mendebarkan 

habis dah show..
next kita ke Eqypt lak..



No comments: