♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, April 26, 2012

JB - Universal Studio Singapore : Johor Premium Outlet & Kota Tinggi

Baru balik dari USS bersama family hubby.. Plan nak gi awal bulan Mei. Tp, kalau pegi time tu ada yg tak dapat pegi. Rasa enjoy sgt kat sana. Nanti aku citer slow-slow apa yg ada kat USS. Tentula ramai yg dah tau kan.. sbb skrg ni, dah ramai sgt org kita pegi sana. Time ktorg wat passport pun ramai group student yg nak gi USS gak.. opismate pun ramai yg dah ke sini.. jiran sebelah pun dah pegi sini.. hehe.. perlu ke cakap ni ekk?

Kami amik pakej je. Sume kak ipar yg uruskan. kami tinggal bayar jek..hikhik.. Senang takyah pening-pening kepala. sampai sana je sume dh siap tinggal tukar tiket USS jek.

Kami drive kete sampai JB. Menginap kat JB je. senang kalau tido sini sbb lagi murah dan makan kat hotel pun yakin halal kan..

Masuk USS hari Isnin, tp kami dah gerak ke Johor hari Sabtu. Tido umah makcik di Kota Tinggi. Awal lagi kami singgah dulu JPO.. Johor Premium Outlet.. tempat yg tgh famous skrg.. kat mana pun org berciter pasal ni.. nak ke sini pun sesat jalan sbb hubby salah masuk simpang.. hehe.. apa yang ada kat situ yer??


sampai je terus amik gambar kat sini
mood nak shopping xnak dtg lak time ni..

echa dan papa

family hubby

 echa nak beli benda ni je..

dah nak balik dah..

ayna ni tgh giler nak berjalan..
tp tak konfiden nak jalan sendiri
mesti dia nak kita pegang tangan dia
cepatla jalan sayang sebelum kita gi USS.. huhu..

takde beli apa pun
tapi mmg murah sikit la beli kat sini.. nyaris nak beli jeans Levis.. 

pastu gerak terus ke Kota Tinggi
sampai sana pun dah Maghrib
rehat dulu pastu tido...

dgn sepupu hubby..
thanks bro sbb layan kami kat sini..

time ni dah nak gerak ke JB lak.. nak check in hotel lak.. 

2 comments:

lia said...

JPO... x pernah p lagi..

dulu masa belajr kat sana xde he3

~aYu~ said...

lia : huhu.. baru bukak tahun lepas kan.. ni pun sbb kebetulan lalu kat Kulai. kalau tak ayu pun tak singgah sini kot..