♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Saturday, April 28, 2012

JB - Universal Studio Singapore : Hollywood & Madagascar

Salam. Sambung lagi yer citer.. Masuk je palang USS belah kanan akan nampak kaunter utk sewa stroller dan kerusi roda. Sbb we oll dah siap-siap bwk stroller, mcm malas lak (pdhal saving.. hehe) nak sewa utk Echa. Stroller yg we oll bwk ni pulak takde bumbung. Pinjam kakak puye sbb kami puye mmg ada bumbung tp roda dia dah tak betul la pulak..

tmpat utk sewa stroller dan kerusi roda
MIL sewa kerusi roda sbb dia risau penat jalan
lagipun untung tau sbb apa.. dia dpt lalu kt laluan express
we oll beratur pjg tp MIL selamba je kat line express..



masuk je akan lalu sini dulu tempat utk gayakan topi yg macam-macam jenis
topi polis.. bomba.. topi yg slalu pompuan sihir jahat pakai pun ada.. 

pastu nampak Encik Kung Fu Panda
ramai yg dah beratur
apalagi cepatla beratur..


yg bestnya kat sini staff USS yg akan amikkan gambar

so, jgn risau la kalau gi berdua tu takdela ko amik aku.. aku amik gambar ko.. 
dorg sporting je layan kerenah customer..

Hollywood.....


nak sama jek perut hubby dgn encik Kungfu Panda ni..
bagusnya Echa sejak jumpa maskot SMARTIES dia xtakut lagi dgn maskot comey camni..

errrrkkkkk... time kami tgh amik gambar dgn encik Kung Fu Panda, si dia ni baru dtg..
apa yer nama dia.. lupa lak

time ni tak berapa ramai
tghari baru makin ramai

signage
actually korg akan lalu sume tempat-tempat ni ada 7 tempat sumenya

1) Madagascar
2) Far Far Away
3) Waterworld
4) The Lost World
5) New York
6) Sci-Fi City
7) Ancient Egypt

tips kalau nak ke sini better uoll gi belah kanan dulu sbb more adventure kat situ
lagi best..

kena tgk info betul-betul bila show time kalau tak melepas la nak kena tunggu next show

tp aritu we oll gi belah kiri dulu lak..

sudahnya byk tak dpt masuk..

belah kiri mula-mula akan nampak Madagascar


kat sini Echa leh masuk
ayna je tak lepas tinggi 80 cm
so, kena tunggu luar dgn atuk dan nenek yg taknak masuk


beratur pjg gak
tp rasanya weekend lagi teruk kot

amik gambar dulu.. staff USS akan amikkan gambar utk kita..

actually dorg ada kamera sendiri tp tak beli pun takpe..


antara yg ada dalam tu
karakter kartun Madagascar yg bercakap

pastu leh la bwk nak-anak kecik main kat sini..


kat sini Ayna leh la naik
sian dia kena tinggal time we oll kat dalam Madagascar tadi..



pasni kita gi Far Far Away lak..

8 comments:

Fathul Farisah said...

besnyer..teringin lak nak g sana..he3..masuk bapa hengget??

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

bru2 nie adik ila pg sana.ila yg booking tiket. teringin jugak nak pg

aReLaN said...

bestnya la.bila la nak jejak kaki ke USS.pernah gi USJ je.wuuuu

~aYu~ said...

Fathul Farisah : best.. tp time ayu pegi tak dpt masuk sume sbb tak smpat..
tiket masuk duit kita dalam RM140.. :)

~aYu~ said...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) : o ye ke.. mmg ramai yg pegi sana.. opismate ayu pun ramai yg gi sana dalam bulan ni.. pegi la.. ayu kalau nak pegi lagi tnggu budak-budak ni besar skit kot..

~aYu~ said...

aReLaN : ala awak ni pegi Disneyland Japan pun dah cukup la.. hehe

izla said...

haishh seronoknya. bila la kami dapat pergi jugak nih?

~aYu~ said...

izla : sgt seronok izla.. mmg nanti nak pegi lagi. pegila nanti. :)