♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Friday, April 27, 2012

JB - Universal Studio Singapore : Here We Come USS!

Sambung lagi citer kat USS ni yer.. sgt bz dgn gaji baru ni.. nak wat cepat-cepat nak holiday lagi dgn tunggakan gaji yang dapat la kononnya.. hoho.. kisah singapore pun xabis-abis dah pk nak holiday lagi..

Kol 5.30 pagi aku dah bangun. Mmg kalau nak berjalan ni mmg tido tak berapa nak lena. Aku siapkan apa yg patut sebelum kejutkan hubby dan anak-anak. Bagus anak-anak mama ni senang je kejut dan mandikan dorg. takat lap-lap dgn air panas. Kol 7 pagi dah ready nak turun breakfast sbb travel agent kata jam 9 pagi dorg sampai. Kena standby 15 minit awal.. 

Puyela ramai yg breakfast time tu sampai nak berjalan pun susah. Ayna lak menangis sbb mengantuk dan nak yakkk. Aku mmg tak lalu sgt nak makan pagi-pagi ni cuma rasa bihun sikit je. Amik sikit nasi lemak yg mmg tak sedap.. pastu naik bilik nak setelkan ayna yang 'yakkk' ni.. kakaknya Echa pun sama nak membuang isi perut dia. Bagus..bagus... takdela korg tinggalkan segala benda isi perut tu kat dalam USS tu.. sian mama nak happy-happy tapi kena gi toilet lak..

Kol 8.20 pg kami pun turun bawak segala beg. kenala check-out. tak puas dok sini 1 malam. rasa sayang lak nak tinggalkan katil yang empuk.. Echa lak mesti rindu kat bathtub dia tu. tak mandi swimming pool pun takpe. dia lagi suka berendam dalam bathtub..

Cuma parking utk hotel ni kat tingkat 6 mcm nyusahkan skit la. konon sbb takyah bayar cuma cop hotel je. jauh sgt rasanya. kena turun kat tingkat 6 utk masukkan barang dalam kete, pastu kena jalan jauh nak ke lif lobi utk turun kat tingkat 1. Penat.. kiranya sesi memanaskan badan la ni..

Pastu kak ipar kol kata bas dah datang.. apalagi.. kelam kabut..

Turun je tgk bukan bas tapi van persiaran.. sorg nyonya dan laki cina.. laki bini kot.. penat je berlari sbb kalau bas surela ramai orang dalam bas tu kan.. tp ni cuma family kami yg 11 orang je. best..best.. 

ok.. time utk memenatkan diri...

muka excited nak masuk Singapore.. 

perasaan time ni.. camne la anak-anak mama kat dalam tu nanti

jalan tersgt jem sbb time orang masuk keje 
sambil tu tgk org yg bawak kete sendiri kononnya next time gi nak drive sendiri la..

sampai kat imigresen Malaysia sume kena turun
kena naik eskalator pastu beratur utk passport
urusan kat sini kejap je 
ikut je nyonya travel agency ni
sume kat sini kena jalan laju-laju
kami pun kena la jalan laju gak
naik van yg mmg dah tunggu

pastu sampai kat imigresen Singapore kena turun lagi
naik eskalator.. beratur..
pastu samala jalan laju-laju nak gi ke van..
hmm.. time tu mmg ramai yg turun dari bas terus pecut jalan laju
yg kita tgk ni pun automatik kena jalan laju lak..


dah penat kat situ..


nyonya ni taye we oll nak balik kol bape..
alang-alang dah sampai sini mestila nak sampai USS tutup kan
kalau weekeekday USS tutp jam 7 malam
weekend je tutup jam 9 malam

we oll cakap nak balik kol 7.30 malam tp pandai nyonya ni nak racun we oll balik awal
dia kata sure penat la dalam tu dgn ada orang tua la, ada anak kecik la..
dia kata kol 4 ptg sure uoll dah penat

tapi.. kami tetap dgn keputusan nak balik kol 7 malam..
time ni kena tegas sikit.. sbb dah bayar kan..
kalau sampai sana pun dah kol 10.30 pg apa la yg sempat masuk kalau balik kol 5 ptg kan..
alang-alang dah sampai sini kenala sampai puas.. ehehe.

dan.. akhirnya...

kami sampai sana kol 10.30 pagi


yeayyy... macam tak caya lak..
naik escalator je nampak globe ni
tmpt wajib kena amik gambar
kalau tak amik kat sini
org tak caya kita dtg sini.. hehe.. boleh camtu??

nampak cam tak ramai je time ni kan sbb weekday..
tapi rupanya ramai dah kat dalam


bawak stroller sendiri..
ada je kalau nak sewa kat sini tau
nak yang single.. double.. sume ada..
jimat la kat sini takyah nak sewa
bkn susah pun nak angkut
time turun kat imigresen pun takyah angkut benda ni


sambung lagi yer...
 

No comments: