♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Sunday, March 4, 2012

Makan Nasi Minyak?? Makan Nasi Kerabu??

Skrg ni takde istilah "bile nak makan nasi minyak ko ni?" sbb bukan nasi minyak je utk org kawin.. ada yg makan nasi campur pun ada. 

Semalam ktorg gi jemputan kawan hubby kawin kat masjid area sini. Menunya bkn nasi minyak atau nasi beriani atau nasi campur tapi nasi kerabu dan nasi ayam..

nasi kerabu yg mabeles..
daging bakar sgt sedap..
berkali-kali dgr tuan umah ckp pd tetamu yg ni lain dr lain..asyik nasi beriani.. 
apa-apala pakcik..
ini pun sedap pun sedap..

mana xmkn nasi kerabu leh mkn nasi ayam
terasa macam gi 'open house' jek.. hehe

 dgn ayna yg tayang gigi rabbit dia..

echa yg asyik melaram dgn handbag dgn lipstic..

pengantin in orange...
 

7 comments:

Kak Kay said...

nampak sedap le nasi kerabu tu Ayu...

~aYu~ said...

@Kak Kay : mmg sedap cik lah.. tp rugi tak amik dia puye aksesori bebyk sbb malas nak bangun amik. daging bakar pun sedap.

inazamri said...

wah sedap menu dia..akak tak penah lg la pi kenduri kawin org buat nasi kerabu n nasi ayam ni kat area tempat kak duduk ni

~aYu~ said...

@inazamri : sy pun 1st time gak ni. boleh la rasa mcm gi open house la pulak.. ehehe

anis asliza said...

sedapnya nampak nasi ayam tu..dah lama tak makan nasi ayam..

mia izzati said...

lama tak makan nasi kerabu nihhh

~aYu~ said...

@anis asliza : sy suka makan nasi ayam tp yg ni sy makan sikit je sbb tergoda dgn nasi kerabu dia..
@mia izzati : hehe.. sy dan hubby giler makan nasi kerabu ni..