♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Thursday, March 1, 2012

Hari Yang BerDuKe & SenGaL..

Apa puyela sengal la.. ni hari Selasa puye citer la..

camni..

hubby antar keter dia gi repair. petang nak amik aku kat opis, kete tak siap lagi. so, staff bengkel tu bagi hubby pakai kete kat situ. hubby mmg dah biasa dan kenal dah owner dan staff bengkel tu. Dia bagi la hubby guna kete customer yg tak amik². Siap cakap lagi yg kete tu cantik lagi. Okla, hubby pun bawak la kete tu gi amik bini dia ni..

sampai opis, aku lak yg tercarik dia sbb kata dah sampai opis. rupanya guna kete lain.

lalu la DUKE.. DUKE yang mmg berDUKE.. jalan tu kan berbukit-bukit pastu time kat kat lane laju, tetiba enjin mati. cepat² hubby masuk lane tiga. kete tu pun berhenti. time tu ktorg dah cuak. pastu hubby terus cek sbb dia teringat yg orang ebngkel tu ada ajar yg kete tu plug dia longgar. pas ketatkan plug, kete pun leh start. legaa..

jalan pun slow je ikut lane tengah. pastu enjin mati wat kali ke2. terus stop tepi jalan. DUKE ni bahaya la takde lane emergency. dah la lane hujung tu lori besar² laju je lalu..

hubby try ketatkan plug tak hidup langsung enjin. ahh sudah..

byk kali try. aku la yg startkan enjin sementara hubby gi ketatkan plug.. still xleh..

kol owner bengkel tu.. dia kata nak datang... alahai sian lak kat dia. dah nyusahkan pulak.. ehh.. tp sape yg suh pakai kete tu kan..

muka tensen ktorg..
apa puye kete daa..

sejam lebih tunggu situ. asyik tgk kete belakang takut la kalau dia hentam belakang. mmg takde emergency lane. Mintak la sgt pihak DUKE wat emergency lane..

pastu owner bengkel datang gelakkan ktorg..

boring menunggu kita pose jela

 arghhh.. tensen.. tensen...
nasibla dah kencing awal-awal kat opis.. ahaha..

Echa cakap apa tau..
abisla kawan papa marah kete ni rosak..

first time ok mak terkandas dalam kete ni.. kete orang lak tu. kete sendiri pun xpenah camni.. 

pastu datang peronda DUKE. siap turun tolong tp sbb dah ada orang bengkel datang dorg tgk jela.

dorg pun pegi tp dah letakkan kon kat belakang kete..


dah ada kon baru hati ni lega
risau tul kete sume laju².. subhanallah.. mengucap je tak henti..
bile lori ke trailer lalu, bergoyang kete
still takleh start kena la panggil towing.

towing datang dan ktorg pun follow sekali gi bengkel sbb nak amik kete hubby.

first time ktorg naik lori towing..




lawak..lawak..
tak pasal-pasal merasa naik lori towing... 


nasibla kakak Echa je ikut, kalau ada Ayna.. sure dia meragam wat hal..

sampai bengkel sume pakat gelakkan ktorg.. ktorg xmarah pun.. takpe pengalaman kan.... hehehe..

begitula ceritanya..

6 comments:

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

hehe..pengalaman naik towingg..

Mama Janet said...

kelako..kelako...nasib x naik lori sayur..gaknya sumpahan si myvi kot.dia majuk sbb kne jual.

~aYu~ said...

@Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY : pengalaman yg bkn sume org dapat tu.. ahaha..
@Mama Janet : ahaha.. yela cik mek. alahai.. rindunya kat myvi tu..

Anonymous said...

Hi there would you mind stating which blog platform you're
using? I'm looking to start my own blog in the near future but I'm having a tough time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I'm looking for
something completely unique. P.S Sorry for getting off-topic
but I had to ask!

My blog post; Las Vegas Frigidaire Parts

Anonymous said...

Whats up are using Wordpress for your site platform? I'm new to the blog world but
I'm trying to get started and create my own. Do you need any coding expertise to make your
own blog? Any help would be really appreciated!

my weblog; private jets charter prices

Anonymous said...

I blog quite often and I truly appreciate your content.
Your article has truly peaked my interest. I am going to take
a note of your blog and keep checking for new information about once a week.
I opted in for your RSS feed too.

Look at my site ... private charter jets