♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Saturday, March 17, 2012

Family Day @ Felda Residence Hotspring Sg Klah Part 4 Last daa

Lambatnya nak abiskan citer pasal ni.. dah seminggu berlalu tp masih rasai keseronokannya.. ehehe..

Esok paginya, awal-awal dah bangun. nak wat breakfast.. nak wat nasi lemak ler. sbb kat villa tu ada mak, aku dan kakak ipar je. yg lain sume dok hotel. kalau dorang sampai dah siap sume tinggal ngap je..

masak cepat-cepat sbb tak sabar dah nak terjun pool. air pun suam-suam kuku.. sblm tu jenjalan amik udara pagi yg segar kat situ.. ada tasik kecik..


muka bangun tido Echa


menu breakfast ktorg
macam-macam bawak
roti bawak 3 bungkus
toaster pun angkut gak kot nak buat roti bakar
tp tak guna pun
 

 fuhh.. nyamannya mandi air suam..
ayna tu malas nak tukarkan swimming suit dia

tak puas semalam gi mandi kat hotspring jap je, pagi ni ktorg pegi lagi..

kena pakai tag ni kat tangan

tgk map dulu..

sepjg laluan leh tgk pokok-pokok
mengenal nama pokok..



ni kawasan hotspring
air pun suam-suam kuku

ameera baik je tak meragam pun..

tak mandi.. rendam kaki je
malas nak menguruskan diri sendiri dan anak-anak kalau mandi


apis dan mak mertuanya


echa dan papa

ni kawasan utk rendam kaki je
suhu antara 40 - 45 C
memula mmg panas sgt
lelama leh terima la panasnya.. hehe..

pastu leh la gi merebus telur lak
kat sini
suhu  kat sini lagi panas.. siap mengelegak lagi kat kawasab utk letak telur tu
ktorg bawak telur sendiri
nak beli kat sini pun boleh


 kejap je 7 minit dah siap
 tak sempat bawak telur ke villa dah abis dorg makan kat sini
sedap sgt kot rebus telur kat sini

 pastu sambung mandi lagi kat sini..


 pun xmandi gak ini budak.. dia xnak mandi.. asyik angkat kaki kalau letak kaki dia kat air
so, duduk kat tepi ni jela..

 
sbb check out kol 12 tgh, ktorg pun cpt-cpt balik. byk barang nak kemas tu.. kan bawak barang macam nak dok sana seminggu.. kena kemas betul-betul taknakla ada yg tertinggal..



nak balik daa..
tak puas rasanya..
next time pegi kena 2 malam baru macam2 aktiviti leh wat kat sini

dua org anak buah yg makin membesar.. sama tinggi dgn makciknya ni..

skrg ni ini budak lasak betul dalam kete
dia tak tido even ngantuk
letih nak layan..

sampai umah abah kol 3 ptg.. berkumpul dulu kemaskan barang.. bawak turun barang.. tak penat la pulak sbb 1 jam setengah je kan.. kalau ikutkan hati ni nak je sambung sampai penang. tp dah ada yg tumpang kete ni kenala lupakan niat tu..



No comments: