♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Monday, February 13, 2012

Tempat Korg ada Rukun Tetangga X?


Kawasan umah korg ada rukun tetangga tak? Mestila ada kan.. kawasan umah aku baru je tubuh rukun tetangga ni. baru diluluskan setelah berpenat lelah naik turun jbtn perpaduan.

Start tahun lepas baru ada rukun tetangga ni. Usaha salah sorg dari jiran ktorg, akhirnya menjadik gak. Dan.. aku dan hubby pun kena tempias. Macam² kisah disebaliknya. Dari borak² pasal isu pencuri, samun, ragut, rondaan, terus ktorg pun terjebak menjadi salah sorg org kuat Rukun tetangga tempat kami.

Jiran ktorg yg wat surat dilantik terus menjadi Pengerusi, jiran sebelah kami menjadi Timbalan Pengerusi. jiran selang 2 umah ktorg jadi Bendahari, jiran dpn umah jadi Setiausaha dan hubby sbg Timbalan Setiausaha. hmmm.. satu lorong sume nak bolot jawatan. Tak adil je kan?

Aku lak leh jadi AJK.. ni sume nak cukupkan kuota je. malas tul. kita ni ada anak kecik. time meeting mestila kena dtg laki bini kan.. geram je rasa.

Nak wat camne.. xde yg sudi. Time meeting takde yg datang. yg dtg pun muka² yg sama. pastu xnak pegang jawatan.

Ktorg ni pasangan laki bini plg muda. Belum 30 tahun pun. Paham² jela biler dah muda baru nak merasa hidupla kononnya.. nak bg idea kat org senior/veteran ni mana la dorg nak dgr cakap kita ni kan..

So, malam Sabtu yg lepas pulak tu ada games MU vs Liverpool lak tu, dorg adakan Taklimat Rukun Tetangga ni.

Dah nama pun AJK, muka ni mestila kena ada.
merangkap photographer x bertauliah
dan tukang buat air utk jamuan

kerusi dah siap² susun
mana sume ni tak datang² lagi?

hubby register attendance

tulis gak la nama walaupun leh tulis sendiri kat umah..

wakil PDRM


ramai gak yg datang walaupun tak sume penduduk
rasa geram je sbb wat ni utk security dorg
kalau dorg pun x support.. abis camne..

apa yg kami perasan ramai yg datang ni yg umah penah kena samun..
kena ragut..


sesi soal jawab

jamuan makan.. nasi lemak dan bihun goreng


Meeting abis lambat jam 12 tgh malam baru abis.
macam² plan dah ada utk aktiviti
tp, kalau dah meeting dan taklimat pun tak datang, kurang dpt sambutan dr sume penduduk
taktau la camne nak wat..




10 comments:

shiemz said...

ade tapi x join coz baru lagik kat situ.. hehehe

~aYu~ said...

shiemz : ktorg ni kira rela dalam terpaksa la.. huhu

Zarul Umbrella said...

usaha murni yg awak lakibini buat ni harus dipuji..tingkatkan usaha utk tarik ramai lg penduduk menyertai xtvt

~aYu~ said...

Zarul Umbrella : thanks abg zarul.. hrp begitula.. Pasni nak ajak abg nyanyi la sbg artis jemputan.. Sure ramai dtg.. Huhu..

aKSARAfENDI said...

hehhe..kbyakan org mcm tu lah.bile jadi kes2 pcah rmah,duk bsing2.bila mntak krjasama utk join bnda baik mcam ni, xnak pulak libatkan diri. alasannya : penat bkrja..

Mama Miraki said...

ayu...Iwan ada 5 helai kan baju yg sama ngan Amir tu..hehehehehhe

~aYu~ said...

aKSARAfENDI : betul tu. geram lak sbb penat nak aturkan majlis, pastu yg dtg tak sampai 50% pun..

~aYu~ said...

Mama Miraki : ahaha.. xde anak laki, dgn sepupu laki kecik pun jdla sedondon.. haha

lia said...

area umah xde RT.... nak hire guard pon x bersepakat... hu3

~aYu~ said...

lia : ini pun jenuh gak naik turun jbtn perpaduan tu.. tp sedih tak ramai yg minat.