♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, February 8, 2012

PD Part 1 : Let's Camping Bebeh!!

Holiday.. holiday.. First time ke PD utk tahun 2012. Huhu.. sbb apa tau? PD adalah destinasi yg plg byk ktorg akan pegi. Macam tahun² lepas, sampai 5 kali ktorg gi sini.  Senang.. Nak mandi kolam pun bole, nak mandi laut pun dah sedia terbentang luas. Yg penting, dkt pun dkt..

Pegi dgn family hubby. Kalau dah ke sini, sure la akan stay kat apartment faveret.. Tanjung Biru Apartment.. Bukan MIL je yg suka stay sini, makcik² hubby pun suka stay sini gak sbb leh masak, ada kolam dan nak ke laut pun dkt.

Pegi ari Isnin sbb Sabtu Ahad dah fully booked. Walaupun 2 hari 1 malam je tp dah cukup wat aku kepenatan yg amat. Melayan karenah anak² buat aku mengah.. fuhhh.. mengeluh lagi..

Jam 8 pagi, aku, hubby, anak² dan adik ipar, Emi dah bertolak. Bersemangat waja.. Family hubby gerak lewat sikit. Kakak ipar lak mmg dah holiday kat Melaka dulu so dorg akan terus ke PD la. Check in apartment biasanya kol 2 ptg. Kami gi awal² nak pacak khemah dulu. Nak mandi laut.. 

Bekal makanan pun bawak siap². Masak simple² je sbb MIL pun masak.

Jalan tak jem langsung. Clean and clear.. hehe.. Sampai sana jam 9.30 pagi.

barang² yg diangkut

isi air RO dulu

sementara tunggu leh check in apartment
kita camping dulu
dpt port baik puye..
bwh pokok kelapa.. pastikan tiada buah kelapa yer..


yeay.. dah siap pun..
let's camping bebeh!!

main-main pasir
ini budak Ayna asyik masuk pasir dalam mulut jek
asyik nak kena tgk je..

bekal yg dibawa
nasi putih, daging black pepper, butter prawn

 egg sandwich.. en hubby wat
 

air dah mula surut
tak rajin nak berjalan gi tengah²
takleh nak membasahkan diri sepenuhnya..
susahla nak handle kalau si kecik Ayna ni pun mandi gak
tp basah gak sbb kakak Echa puye pasal..

dah siap mandi tukar baju
mandi kat sini RM1.00 sorg
penatnya sbb time mandikan dorg, hubby kat tgh laut..
aku tak selesa nak mandi gak
kenala bawak si kecik Ayna ni gi mandi
dah alang² masuk bertiga pun kena RM2.50
baik aku mandi skali
puyela seksa nak mandi bawak Ayna yg tak pandai berdiri sendiri..
kena mandi diri sendiri dulu baru mandikan dia..
kakak Echa dah besar.. senang je dia mandi sendiri

Echa excited dok dalam khemah


kelaparan..

santai² sementara tunggu family hubby sampai..

sambung lagi..

8 comments:

lia said...

suka p blue lagoon gak... sbb pantainyer bersih + ada ruang nk pacak khemah...

Mama Miraki said...

best...best...kita suka star kat sini..Blue Lagoon...dari dulu kini dan selama-lamanya...

~Ayu~ said...

lia : betul tu.. pantai dia okla dari teluk kemang. skrg ni air laut dia dah bersih xmacam dulu.

~Ayu~ said...

Mama Miraki : skrg dh strict sgt la. takleh 7 org.. pastu pintu dpn nk gi pantai dah tutup kena lalu ikut pintu blkg je.

aReLaN said...

uish...sampai 5 kali tu.saya dok kt nilai nipon tahun lepas pergi skali je.

AdanyaKauUntukku said...

tak sangka..
akak pun pegi PD gak baru2 nieH..

best kan dapat spent time dengan family!!

~aYu~ said...

aReLaN : dah tu je yg dkt.. kalau agak nak stay hotel, kat sini jela port ktorg.

~aYu~ said...

AdanyaKauUntukku : akak tido mana? mmg best kan holiday dgn family ni.. rasa hilang sume stress..