♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Wednesday, February 22, 2012

Mari Melukis Pemandangan

Malam tadi ktorg laki bini semangat nak ajar Echa melukis. ni gara-gara anak dara sulung ktorg ni berciter yg kat sekolah dia lukis gambar orang.  
 
Nasibla ktorg penah ajar Echa lukis gambar orang.. orang lidi jela. hehe.. 

tp, ktorg noticed yg Echa bab mewarna mmg kurang. dia xpandai nak kaler. kaler pun satu tempat jek. so, sambil ajar dia kaler, sambil ktorg lukis gambar pemandangan.

memula ajar dia lukis pokok.. asyik nyanyi lagu tanya sama pokok je..

hubby pun xcited melukis dgn penuh tekun dan berkeyakinan sekali.. macam masuk contest je.. nak tgk x hasil ktorg melukis? ahaha..







 
 ni hubby yg lukis
cantikkan..
tp, tak sesuai utk budak tadika
kalau lukis ni mmg teacher tau yg ni orang dewasa yg lukis.. huhu..


nak tgk mama dia lukis tak?








taadaaa..

  
ni mamanya puye hasil keje.. 
mesti korg terpegun dgn kecantikan dan keunikan gambar ni kan? hahaha..

ni kalau antar kat teacher dia confirm Echa dapat A++ ni.. 
betul la kan ni lukisan time kecik² dulu kan..
  
kalau nak lukis burung guna huruf 'v'..
kalau nak lukis matahari, kat penjuru atas kertas lukisan dan antara bukit..

cuma aku upgrade la sikit gambar matahari tu..


p/s : mmg aku takde bakat melukis la.. time sekolah dulu Pendidikan Seni pun dapat C.. kah..kah..kah..

3 comments:

shiemz said...

hahaha.. xde keje tul mak bapak echa nie kan?? eih..ghitu g x reading technique program??

~aYu~ said...

@shiemz : ahaha.. tetiba dedua ada mood lak nak layan dia melukis. aritu jumpa teacher Echa. dia kata Echa xgheti nak kaler.
xgi pun sbb ada hal la. ko pegi ?

shiemz said...

pegi.... hehhee