♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Tuesday, February 14, 2012

Kad Kawin Zaman Sekarang

salam..

nak citer pasal kad kawin je.. bkn pasal apa pun. skrg ni macam² design kad kawin. lawa-lawa dan kreatif betul. padahal kertas sekeping je tp warna dan design yg wat nampak cantik. Harga skrg pun takla mahal macam dulu..

zaman skrg walaupun zaman FB tp tak complete kalau takde kad kawin kan..

ada org suka wat collection, siap simpan lagi. macam aku, mmg xsimpan la. kalau org bagi mmg buang jela.. jawapan yg sungguh jujur.. hehe..

melalui kad kawin ni kita boleh tau gambaran majlis perkahwinan dari segi tema, kita boleh tau warna-warni kehidupan pasangan cara dorg kenal, ciri-ciri diri dorg dan macam-macam la.. ye ke ekk? hahaha..

minggu lepas dapat kad kawin dari member hubby.. sweet je tgk. letak dalam casing cd.

siap tulis putera sulung.. puteri bongsu lagi..

ingat cd ni ada la video apa ke..
tp cuma cd kosong je..

time kawin dulu nak kad yg lawa-lawa
tp RM nya pun lawa la
mahal..

lastnya pilih jela kad yg biasa-biasa je..
yg simple-simple je..

korg nak tgk tak kad kawin ktorg??
huhu...







ecececehhh..
nak gak tepek kat sini..
belakang tu cantik je background kan.. (xabis-abis dgn syok sendiri)

kad kawin sendiri mestila simpan
kenangan time tua bangka nanti..

12 comments:

SumeSakan said...

gila kreatif skang nih...lain dr yg lain...hahahaha..kad kawin kita lebih kurang je...wat biasa2 je...jimat kos...hehehehehe

SYANI said...

Lawa camne pun kad tu masuk tong sampah gak..hehehehe...

** Sama la kad kawin kita!!!!

~aYu~ said...

SumeSakan : betul tu.. skrg ni mmg kreatif. kalau kreatif leh print kad sendiri.. skrh kan dah ada software. lg jimat kos..

~aYu~ said...

SYANI : huhu.. time tu trend camni jela.. tp masa tu mahal gak RM0.90 sen sekeping.. kad skrg ni. RM0.45 sen lagi cantik..

aReLaN said...

memang makan banyak duit la kalau nak wat yang CD tu.hahaha..saya simpan suma kad kawen kawan2 saya.hmmm...nak kawen gak!!!

~Ayu~ said...

aReLaN : bagusla simpan.. kekdg ada yg leh kita follow macam map, design.. apa lagi, kawin la cepat. ahaha

lia said...

kad kawen sendiri harus la simpan, dalam album g t mau rosak he3..

~aYu~ said...

lia : ahaha.. betul..betul.. simpan elok je dalam album lagi..

mama tim said...

cute sgt kad kawen cd tu..unik plak tu..
skang bukan zaman masa saya kawen 11thn dulu lain..

neway salam knal dah folo sni..jemput singgah n folo

~aYu~ said...

mama tim : unik kan.. agak² dia kenal time nak beli cd kot. huhu.. thanks singgah sini. sy akan follow nanti.

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

itula skrg ni makin canggih kad kawin kan
kad kawin eija dulu pun mcm yg ayu pnye tp kaler biru..sama gak simpan kemas dlm wedding album...

~aYu~ said...

@Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY :sama gak yer.. kad macam kita ni senang. takyah pk nak design² sgtkan..