♥All About My Family, My Friend, Food, Hobby and We Are Also Love Travelling♥

Sunday, February 5, 2012

Bermetropolitan Di Taman

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة


Berlalu sudah Sabtu hari pertama cuti 4 hari. Masih lagi di KL. Kata nak bercuti di oversea.. hoho.. hotel sume fully booked. Isnin je ada kosong. Maknanya Isnin jela baru start holiday.. 1 malam je. Tak sabar nak gi over the sea ni.. ahaha.

Aktiviti semalam cuma mengemas umah dan menyetelkan kain utk basuh, jemur dan lipat. Mengasuh anak-anak (wah gitu..). Tak masak sbb MIL dah calling ajak makan umah. MIL masak nasi dagang. Sedap mabeles wat aku tambah-menambah. MIL suka masak sedap-sedap time aku nak berdiet ni.. salahkan MIL leh tak? ahaha.. 

Petang baru start ronda-ronda.. blur nak kemana. gi Selayang Mall je. Takde apa yg menarik. Kejap je kat sana. Balik.. Hubby lak mmg plan nak bawak gi taman. 

Ktorg pun pegila Taman Metropolitan, Kepong. 

Aku first time gi sini. Hubby dan Echa dh penah dtg sini. Bestnya kat sini leh main layang-layang, tempat joging dan ada tmpt permainan kanak-kanak.

Mula-mula beli layang-layang dulu.. 

macam-macam jenis ada
nak terbang tinggi, nak yg terbang rendah, besar, kecik sume ada..
harga lain-lain
kalau nak yg bagus mmg sampai puluh ringgit la
kalau nak takat-takat terbang je RM5 pun ada
harga leh tawar

dah pilih layang-layang
beli tali pulak
ni lain lak harga


pilih yang ni sbb abang layang-layang tu kata leh terbang tinggi
Harga RM20
cuba test tgk terbang tinggi ke tak.. ehehe

ramai yg bercamping
siap bwk lauk-pauk bagai.. huhu


 



kejap je dah naik layang-layang tu


dah pening mana la layang-layang ktorg ni

 dah naik tinggi baru leh kasik Echa pegang tali lak
tp Echa ni tak puas hati sbb dia tak nampak layang-layang tu
dia nak layang-layang tu terbang rendah jek

merajuk sbb papa dia kasi layang-layang tu terbang tinggi-tinggi
dia puye pasal terus layang-layang tu jatuh bawah..

taknak main layang-layang dah
ajak mama gi taman permainan
papa je yg main layang-layang sensorg

tunggu Ayna dah start jalan
mama tak sabar nak lepaskan adik jalan kat padang ni
main kejar-kejar dgn kakak Echa

cuaca kejap panas.. kejap mendung..
pastu ujan kejap
tinggal lak payung dalam kete
sebelum makin lebat, baik ktorg cabut balik..

4 comments:

Mama Janet said...

ayna..nenek ikat kang bibir yg atas tu bio tak mancung

aReLaN said...

lama tak main layang2.masa kecik2 dulu slalu la.hehehe..nak gi over the sea mana ni??

~aYu~ said...

Mama Janet : hidung x mancung biarla mulut yg mancung.. apala nenek ni. ahaha..

~aYu~ said...

aReLaN : samala kita.. dah ada anak ni kita ke zaman kanak-kanak la balik. jd kanak-kanak..
ala.. malu la nak kabar over the sea mana tu.. huhu..